(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Το δούλεμα πάει σύννεφο


«Η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που τη γνωρίσαμε, καθώς και η πρακτική να έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας και να μιλούν με τα υπουργεία», δήλωσε στον «ΑΝΤ1» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
 Πράγματι, η τρόικα είναι τόσο παρελθόν που χθες στις Βρυξέλλες άρχισαν οι συζητήσεις για τη συγκεκριμενοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που μετά την ολοκλήρωσή τους θα τις αξιολογήσουν κιόλας, θα τις εγκρίνουν, για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση. Όπως γινόταν και με την προηγούμενη κυβέρνηση. Όχι όμως με το όνομα «τρόικα», αλλά ως τεχνικό κλιμάκιο των θεσμών που αποτελούν την τρόικα, δηλαδή των ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΚΟΜΙΣΙΟΝ.
 Γι' αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δε λέει «τέρμα η τρόικα», αλλά «τέρμα όπως τη γνωρίσαμε». Ετσι, η περίφημη διαπραγμάτευση απέναντι στους δανειστές, όπως λέει η κυβέρνηση, έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. Αλλαξε το όνομα της τρόικας, υλοποιώντας την προεκλογική δέσμευση ότι η τρόικα τελειώνει. Και το δούλεμα πάει σύννεφο, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι. Μόνο που η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής δεν μπορεί να κρυφτεί...