(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής: Τα λεφτά της Περιφέρειας είναι του λαού

Τα λεφτά της Περιφέρειας είναι του λαού. Σε αυτόν πρέπει να τα αποδώσει η Περιφερειακή Αρχή και όχι στις τράπεζες, τους επιχειρηματίες και τους δανειστές τονίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής για την απόφαση της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τη μεταφορά σχεδόν όλων των ταμειακών διαθέσιμων της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Για να πληρώσουν τους δανειστές, τους τοκογλύφους όπως τους αποκαλούσε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής αποφάσισε χθες να υλοποιήσει την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να "μεταφέρει" τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Όπως έκαναν και τα διορισμένα μέλη στις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων, του ΟΑΕΔ και αλλού, σιγόνταραν την κυβέρνηση στον δρόμο πίστης και συνέπειας, που έχει χαράξει για τις υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.
Παίζουν με τα χρήματα του λαού, τα οδηγούν σε ρέπος του ελληνικού δημοσίου, αντί σε παροχές και έργα για τον λαό.
Βγάζουν λάδι τις προηγούμενες "μνημονιακές" κυβερνήσεις που οδήγησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων σε ομόλογα και ρέπος, που "κούρεψαν" από αυτά με το ΡSI 13 δισ.
Αποτελεί πρόκληση η "αριστερή" περιφερειάρχης, που μίλαγε για ανατροπή και σύγκρουση με τα συμφέροντα "να παίζει" με τα ρέπος, την ίδια μάλιστα ώρα που αφήνει απλήρωτους εδώ και 6 μήνες τους εργαζομένους σε Μονάδες και Σχολεία Ειδικής Αγωγής για τους οποίους η Περιφέρεια είναι ενδιάμεσος φορέας, που υλοποιεί τον προϋπολογισμό Σγουρού, που δεν προχωράει σε έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και γενικά έργα υποδομών και κοινωνικών, λαϊκών αναγκών.
Καλούμε τους εργαζόμενους και το ΔΣ του Συλλόγου μας να καταδικάσουν αυτή την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής».