(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Γαλλία: Χιλιάδες απολύσεις αναμένονται στην Εταιρεία Σιδηροδρόμων


Ο νόμος, εφαρμογή οδηγίας της ΕΕ, για τη διάλυση της SNCF(Εθνικής εταιρείας σιδηροδρόμων) δείχνει τα δόντια του στους εργαζομένους, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει μέχρι και 13.000 απολύσεις ως το 2020.
Με το πρόσχημα της μείωσης του ελλείμματος, η κυβέρνηση και η διοίκηση της εταιρείας ετοιμάζουν πραγματική σφαγή θέσεων εργασίας και εργατικών δικαιωμάτων, με στόχο την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας στην απελευθερωμένη αγορά που ορίζει η ΕΕ.
Εκτός από τις απολύσεις, η εταιρεία προωθεί την κάλυψη θέσεων με μερική απασχόληση και ενοικίαση εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι οι 13.000 θέσεις εργασίας που αναμένεται να χαθούν αφορούν μόνο μόνιμο προσωπικό και δεν υπολογίζονται συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στις θυγατρικές της SNCF που θα πληγούν από την αναδιάρθρωση.
Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η στρατηγική της ΕΕ για αύξηση της ανταγωνιστικότητας, είναι κοινή σε όλα τα κράτη μέλη της, και πηγάζει από το χαρακτήρα της, προϋποθέτει σφαγιασμό δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και ολοένα μεγαλύτερη φτώχεια και ανασφάλεια. Ανάγκη είναι οι εργαζόμενοι να δώσουν απάντηση και να βγουν συμπεράσματα ότι είναι μονόδρομος η ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.