(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Περιφέρεια Αττικής: «Τσάι και συμπάθεια» για τα προβλήματα των εργαζομένων


Σε διαπιστώσεις για προβλήματα των εργαζομένων και έλλειψη πόρων, αρκέστηκε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Τετάρτη με το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.
Η Ρ. Δούρου προέτρεψε τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή, δήλωσε ότι δεν μπορεί να λυθεί κανένα από τα φλέγοντα ζητήματα, ούτε δεσμεύτηκε σε ένα στοιχειώδες χρονοδιάγραμμα επίλυσής τους. Με άλλα λόγια, όπως σημειώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια, «βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο της πρώτης μας συνάντησης στις 9/9/2014. Κι αν τότε έκανε μια πρώτη γνωριμία με τα προβλήματα των εργαζομένων, σήμερα δεν έχει καμιά δικαιολογία».
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
  • Την άμεση πρόσληψη προσωπικού καθώς οι υπηρεσίες καθίστανται ολοένα και πιο υποστελεχωμένες.
  • Την ανάκληση όλων των αυθαίρετων «μετακινήσεων», άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων και εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων, που προβλέπονται για κάθε «μετακίνηση».
  • Την υλοποίηση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για 139 προσλήψεις, αριθμός που υπολείπεται κατά πολύ από τις πραγματικές ανάγκες στελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
  • Να σταματήσει άμεσα η «τιμωριτική» εργασία στις υπηρεσίες της ΠΕ Νήσων.
  • Να σταματήσει η έμμεση ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας στις περισσότερες υπηρεσίες καθώς οι εργαζόμενοι πληρώνουν ήδη από την τσέπη τους τόσο για υλικά όσο και για συνεργείο καθαρισμού.
  • Επιστροφή στα καθήκοντα διορισμού του προσωπικού καθαριότητας και την ένταξή τους στα ΒΑΕ.
  • Μεταστέγαση των υπηρεσιών σε σύγχρονα και δημόσια κτίρια. Υγιεινή και ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους, προσβασιμότητα σε αυτούς με δημόσια μέσα μεταφοράς, από τους πολίτες και τους εργαζόμενους.
  • Αποζημίωση για τη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου από τους εργαζόμενους για την εκτέλεση υπηρεσίας και πληρωμή νυκτερινών και εξαιρέσιμων.
  • Την άμεση λειτουργία του Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβουλίου.
  • Νομική κάλυψη των υπαλλήλων από την Περιφέρεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
  • Επισκευή όλων των μηχανημάτων και αναβάθμιση του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού των υπηρεσιών. Αντικατάσταση του προγράμματος μηχανογράφησης ΟΠΣΝΑ (σε όσες υπηρεσίες χρησιμοποιείται) με σύγχρονο και λειτουργικό πρόγραμμα.
«Οι δηλώσεις ότι "παλεύουμε συνεχώς μαζί με σας για την επίλυση του ενός ή του άλλου προβλήματος" δεν έχουν αντίκρισμα. Αλήθεια απέναντι σε τι παλεύουν; Αφού ΣΥΡΙΖΑ είναι και η Περιφερειακή Αρχή, ΣΥΡΙΖΑ είναι και η κυβέρνηση» επισημαίνει το ΠΑΜΕ και προσθέτει:
«Το έργο το έχουμε ξαναδεί και με προηγούμενες περιφερειακές αρχές και με προηγούμενες κυβερνήσεις. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η λύση στα προβλήματά μας δεν έχει να κάνει με την αλλαγή "διαχειριστή". Μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει καθοριστεί από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα μονοπώλια, δεν μπορεί ο εργαζόμενος λαός να βρει λύση στα προβλήματά του, χωρίς σύγκρουση μ’ αυτή την πολιτική και ανατροπή αυτών που κατέχουν τον πλούτο και που εξουσιάζουν την οικονομία».