(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Την Κυριακή 5 Απρίλη η πρεμιέρα της παράστασης «Οι Γειτονιές του Κόσμου» του Γ. Ρίτσου από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ


Την Κυριακή 5 Απρίλη στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Οι Γειτονιές του Κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ στον κινηματογράφο «Studio» (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής).
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:
«Η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ η οποία διανύει τον 6ο χρόνο από τη συγκρότησή της, συνεχίζει με το ίδιο μεράκι και περισσότερη πείρα το θέατρο από εργάτες για εργάτες.
Εργάτες, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες, πλαισιώνουν την ομάδα η οποία συνεχίζει να δουλεύει με μεράκι και αποφασιστικότητα.
Ο πολιτισμός ενισχύει τη δράση του ταξικού κινήματος. Είναι πολλαπλά χρήσιμος στους αγώνες που δίνουμε κόντρα στο εκμεταλλευτικό σύστημα, κόντρα στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Κόντρα στην πολιτιστική αλλοτρίωση.
Ο αγώνας, για την οργάνωση στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους. Ο αγώνας για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Ο αγώνας για μια ζωή με αξιοπρέπεια, έχει ανάγκη και τον πολιτισμό.
Η πρώτη παράσταση είναι αφιερωμένη στα 16 χρόνια αγωνιστικής δράσης του ΠΑΜΕ που γεννήθηκε στις 3 Απρίλη του 1999 μέσα από τα σπλάχνα της εργατικής τάξης.
Οι παραστάσεις μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ η οποία είναι απαραίτητη για τις αυξημένες υποχρεώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Το έργο «Οι Γειτονιές του Κόσμου» γράφτηκε από τον Γιάννη Ρίτσο στη Μακρόνησο τα χρόνια 1949 - 1951.