(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Κινητοποίηση φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας


Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις και δεσμεύσεις έγινε η συνάντηση αντιπροσωπειών Φοιτητικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα με τον γγ της Δια Βίου Μάθησης Γ. Σπαθή του υπουργείου Παιδείας. Εκατοντάδες φοιτητές διαδήλωσαν νωρίς χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια εξαιτίας της χαμηλής χρηματοδότησης.
Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στις παιδαγωγικές σχολές του ΕΚΠΑ έθεσε ο Φοιτητικός Σύλλογος, καθώς το παλιό Χημείο όπου γίνονταν τα μαθήματά τους κλείνει σταδιακά, αίθουσα την αίθουσα, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου. Οι φοιτητές ζητούν να γίνονται τα μαθήματα είτε στη Μαράσλειο Σχολή, είτε στο αμφιθέατρο της Σόλωνος. Ο γγ είπε ότι θα ενημερώσει τον υπουργό και από βδομάδα θα απαντήσει.
Σχετικά με τα προβλήματα που διογκώνονται εξαιτίας της χαμηλής χρηματοδότησης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας είπε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη «και δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα», ενώ ισχυρίστηκε ότι σταδιακά μπορεί και να αυξηθεί η χρηματοδότηση, ενώ θεώρησε θετική την παρέμβαση των επιχειρήσεων στον τομέα της Έρευνας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα δώσει βάρος στις ελληνικές και καινοτόμες επιχειρήσεις. Χωρίς ουσιαστική απάντηση έμεινε και το φλέγον ζήτημα της έλλειψης εστιών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.