(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας στο εμπόριο την Κυριακή 5 Απρίλη έγινε σήμερα


Σύσκεψη για την προετοιμασία της κλαδικής απεργίας στο εμπόριο, την Κυριακή 5 Απρίλη, έγινε την Κυριακή το πρωί, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Στο κάλεσμα του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά,Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το επιχειρησιακό σωματείο «Lidl» Αττικής, οι Σωματειακές Επιτροπές και οι Επιτροπές Αγώνα σε «Διακίνηση», «Σκλαβενίτη», «ΑΒ Βασιλόπουλο», «Άττικα», «H&M», «Καρφούρ - Μαρινόπουλος», αλλά και εργαζόμενοι από μια σειρά μεγάλα καταστήματα. Επίσης, το παρών έδωσαν ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, το Σωματείο αυτοαπασχολούμενων στα φορτηγά, οι Ενώσεις ΕΒΕ Ηλιούπολης και Αγίου Δημητρίου. Μετέφεραν τη στήριξή τους στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων και την απόφαση της ΠΑΣΕΒΕ να πάρει μέρος σε αυτή. Ήδη μια σειρά σωματεία έχουν πάρει αποφάσεις για 24ωρη απεργία, απαιτώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Στο επίκεντρο η καλύτερη προετοιμασία
Στη σύσκεψη εκπρόσωποι των σωματείων και εργαζόμενοι συζήτησαν πώς θα οργανώσουν την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, με ποιες πρωτοβουλίες θα εξασφαλίσουν την πιο μαζική συμμετοχή, με περιοδείες και εξορμήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, και στόχο να γίνει καθαρό στους εργαζόμενους ότι δεν μπορεί να περιμένουν «σωτήρες», αλλά να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει για την Κυριακάτικη αργία. Όπως τόνισε εισηγητικά η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Τσαγκατάκη, η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη με το άνοιγμα των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο. Υπενθύμισε την πείρα που έχουν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι από την απελευθέρωση του ωραρίου και τη διάλυση των εργασιακών τους σχέσεων.
Πρόγραμμα καθημερινής δράσης έχει βάλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά. Τη θετική ανταπόκριση που συναντά η πρωτοβουλία του Συλλόγου να συγκεντρώσει υπογραφές σε κείμενο με τις διεκδικήσεις του για την αργία της Κυριακής μετέφερε εργαζόμενος από το «Σκλαβενίτη», ενώ εκπρόσωπος από το επιχειρησιακό σωματείο «Lidl» Αττικής σημείωσε πως η γενική τους συνέλευση έχει πάρει απόφαση για απεργία.
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «Διακίνησης»
Επιπλέον, στη σύσκεψη εκφράστηκε η υποστήριξη των σωματείων και των επιτροπών στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στην αποθήκη «Διακίνηση» στο Μενίδι, προκειμένου να ανακληθεί η απόλυση συναδέλφου τους.