(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Αντιδρά η ΠΟΣΠΕΡΤ στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ


«Δεν επαναλειτουργεί η ΕΡΤ- αλλάζει όνομα το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ΕΡΤ, το οποίο δόθηκε για δημόσια διαβούλευση από την περασμένη Δευτέρα έως σήμερα. Η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει λόγο για προχειρότητα και ασάφεια στην προσέγγιση θεσμικών και νομικών ζητημάτων και επικρίνει το ότι αντί να τροποποιηθεί ο ιδρυτικός νόμος της ΕΡΤ χρησιμοποιείται ο νόμος 4173 του «αποτυχημένου μορφώματος» της ΝΕΡΙΤ.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει σχετικά:
«Οι εργασιακές σχέσεις αναβιώνουν χωρίς όμως να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι το μισθολόγιο, το βαθμολόγιο, το θεσμικό πλαίσιο των μέχρι σήμερα ΣΣΕ, το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΡΤ και πότε και πώς θα αναγνωριστούν, εν τοις πράγμασι, οι 22 και πλέον μήνες εργασίας και αυταπάρνησης των διωκόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ. Επαφίενται "ενδεχομένως" στον πατριωτισμό μιας υπουργικής απόφασης.
Δεν καθορίζονται στο σχέδιο νόμου οι δομές της ΕΡΤ της 11/6/2013 όπως οι αποφάσεις και εξαγγελίες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΕΡΤ επαναλειτουργεί χωρίς δομές και πανελλαδικό εύρος των δραστηριοτήτων της, χωρίς να καθορίζεται η λειτουργία των περιφερειακών Ρ/Σ των δικτύων εκπομπής της δομής και της αυτοτέλειας της ΕΤ3. Παραπέμπει στις αποφάσεις του ΔΣ με την δαμόκλειο σπάθη όμως, του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού αφού αφαιρούν από το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ, 100 εκατ. ευρώ, παράνομα και καταχρηστικά, που έχουν υπολογιστεί στο ...πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2015 της απελθούσας φαύλης συγκυβέρνησης και επιπλέον υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην ΝΕΡΙΤ.
Δεν υπάρχει πρόβλεψη διαφημίσεων - ούτε καν στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα! Έτσι επέρχεται ο στραγγαλισμός σε δομές, πρόγραμμα και τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για την εύρυθμη και ανταποδοτική λειτουργία της.
Δεν υπάρχει οργανόγραμμα, κανονισμός προσωπικού, υπηρεσιακά συμβούλια κά και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι με μεταβατική διάταξη θα προβλεπόταν προσωρινή επαναφορά των ισχυόντων στην ΕΡΤ. Αντίθετα "καταρτίζονται από το Διευθύνοντα Σύμβουλο" χωρίς συζήτηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις μας.
Δεν αναφέρεται, παρότι το ζητήσαμε, η ασφάλιση στο επικουρικό μας ταμείο.
Δεν αναφέρει τίποτα για τους συναδέλφους συμβασιούχους που δούλευαν στην ΕΡΤ πριν το "μαύρο" και έκαναν την επιλογή να παραμείνουν στον αγώνα, αυτοί όπως φαίνεται δεν έχουν θέση στην ΕΡΤ. Οι δεκάδες αλληλέγγυοι πανελλαδικά που κρατούν ανοιχτή την ΕΡΤ δεν υπάρχουν πουθενά, ούτε μέριμνα για τις οικογένειες (πρόσληψη ενός μέλους Α' βαθμού) των 17 νεκρών μας παρότι πιέσαμε πιεστικά και δόθηκε υπόσχεση ότι κάποια μπορεί να προβληθούν.
Όλα τα κρίσιμα θέματα ανατίθενται στον υπουργό και στο διευθύνοντα σύμβουλο αναπαράγοντας ένα μοντέλο συγκεντρωτικό, με ηγετικά δίδυμα πρόεδρου και διευθύνοντος σύμβουλου που μέχρι πρόσφατα ζήσαμε με αρνητικά αποτελέσματα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση».