(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Διαδηλώνουν την 1η Απρίλη οι συνταξιούχοι


«Να καταβληθεί σε όλους το δώρο Πάσχα» διεκδικούν οι συνταξιούχοι που ετοιμάζονται να διαδηλώσουν την 1η Απρίλη στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν στην Αθήνα και άλλες πόλεις οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ.
Στην Αττική, η πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη (10.30 π.μ., ΙΚΑ Αριστοτέλους), στη Λάρισα, στο Βόλο και στα Τρίκαλα, ενώ παγκρήτια συγκέντρωση θα γίνει στο Ρέθυμνο.
Κάλεσμα στα μέλη του να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις στην Αττική και τις άλλες πόλεις απευθύνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών: «Να βγούμε στους δρόμους του αγώνα όλοι, οργανωμένα, με το σωματείο μας για να εμποδίσουμε τα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε την επιστροφή των κλεμμένων. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τους κόπους μιας ζωής, δεν παραχωρούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Αυτή την κρατάμε και την υπερασπιζόμαστε όχι στις Βρυξέλλες και στα κομπρεμί με τους θεσμούς της τρόικας, αλλά με τον αγώνα, την πάλη και τη δράση μας», αναφέρει ο Σύλλογος, ανάμεσα σε άλλα. 
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν σφαγιαστεί, μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά και κοινωνικά. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 
  • Η Ενωση Συνταξιούχων Πειραιά καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 30 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο 1ο ΚΑΠΗ Ρέντη (Μπαλτατζή 32).