(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίστε τα άγρια μέτρα, το μήνυμα της συνάντησης Χαρδούβελη - Λαγκάρντ


Τα επόμενα βήματα στο πεδίο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με αιχμή το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο, φαίνεται ότι συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με τον Γκίκα Χαρδούβελη, η Κριστίν Λαγκάρντ του έδωσε συγχαρητήρια για τη «μεγάλη πρόοδο» που έχει επιτευχθεί και του συνέστησε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, όπως ονομάζουν τα μέτρα προς όφελος του κεφαλαίου που τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων.
Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρουκαι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας. Από πλευράς του ΔΝΤ παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις.
Τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης λήγουν φέτος και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το 2016. Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να σταματήσει νωρίτερα η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Η Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζεται να υποστηρίζει ένα μεταβατικό σχήμα «προληπτικής στήριξης», αν και το τι μέλλει γενέσθαι συνδέεται με τα γενικότερα παζάρια των ιμπεριαλιστικών κέντρων για το ελληνικό κρατικό χρέος και για το μείγμα διαχείρισης στην ευρωζώνη. Επίσης το ΔΝΤ, θέτει ως προϋπόθεση την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης που περιλαμβάνει σκληρά μέτρα στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό. 
Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με το καθεστώς ενισχυμένης δημοσιονομικής εποπτείας που ισχύει για όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, ανεξάρτητα εάν έχουν ή όχι μνημόνιο.