(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ: Κάλεσμα στα σωματεία για μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο


Η Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ σας ενημερώνει ότι τα σωματεία του κλάδου μας που συνεδρίασαν και πήραν απόφαση για την συμμετοχή και συνδιοργάνωση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου τις 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα έχουν φθάσει τα 62.
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων κλαδικών και επιχειρησιακών που έχουμε πάρει απόφαση για την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο απευθυνόμαστε στα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου μας και τα καλούμε να συζητήσουν την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.
Να συμβάλουν στην οργάνωση του και αυτοί όπως και όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας στην γενική απαίτηση να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να το παίρνουν όλοι οι άνεργοι, να είναι δυνατό το μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό που είναι και τα βασικά αιτήματα του συλλαλητηρίου.
Ταυτόχρονα με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο να αναδείξουμε τα ιδιαιτέρα αιτήματα του κλάδου που είναι:
  • Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν την απώλεια από την προηγουμένη μείωση στους μισθούς και τα ημερομίσθια.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.