(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Σύσκεψη των ναυτεργατικών σωματείων για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων


Οργανωτική σύσκεψη πραγματοποίησαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ και ηΕπιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών, στο πλαίσιο των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ, στις 4 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα.
Στην ανοιχτή πρόσκληση των σωματείων ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν μέλη των προεδρείων της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων ΕΝ και της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας ΕΝ.
Στη σύσκεψη καταδικάστηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση που δίνουν το στίγμα του «κοινωνικού διαλόγου», που στήθηκε στη Γενεύη, με την καθοριστική συμβολή της ΓΣΕΕ, που έκανε λόγο για «απαραίτητες νέες κοινωνικές συμφωνίες -με ισορροπημένους συμβιβασμούς και τολμηρές υπερβάσεις- που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σημερινής συγκυρίας και ιδιαίτερα στην προοπτική οικοδόμησης ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου». (Διαβάστε στο τέλος στο συνημμένο την εισήγηση)
Στο δελτίο Τύπου τα εργατικά σωματεία τονίζουν:
«Αποτελούν δηλώσεις στις κατευθύνσεις του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα, προετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο, άγρια επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, προετοιμάζοντας το έδαφος για επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα των εργαζομένων να αντιστέκονται, να διαμαρτύρονται.
Σήμερα συζητιέται στη Βουλή τροπολογία για "οικειοθελή οικονομική παροχή" της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς την κυβέρνηση, που αποτελούν τα λύτρα συναλλαγής για να προχωρήσουν εφοπλιστές - κυβέρνηση στην κατάργηση των ΣΣΕ, στη διάλυση του ΝΑΤ, της ιατροφαρμακευτικής προστασίας, να προστεθεί το σύνολο των ναυτεργατών στους ήδη πάνω από 60.000 ναυτεργάτες στη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία.
Αποτελεί συνέχεια της δήλωσης στις 5-8-2014 του υπουργού Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη "θα σας συμφέρει να το κλείσουμε το ΝΑΤ" και της τραγικής κατάστασης που βιώνουν στην κοινωνικοασφαλιστική προστασία ναυτεργάτες, εργαζόμενοι. Αποτελεί αιτία πολέμου αυτή η δήλωση του υπουργού και η κατάσταση που βιώνουν οι ναυτεργάτες, οι συνταξιούχοι.
Σε αυτές τις συνθήκες διέξοδος για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, δεν είναι να εγκλωβιζόμαστε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, να είμαστε θιασώτες αυτής της βάρβαρης πολιτικής και ομοτράπεζοι με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις του κεφαλαίου.
Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα εργαζόμενο. Ο δρόμος του αγώνα, της ταξικής πάλης είναι μονόδρομος και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση, να συντελεστούν αλλαγές στο συσχετισμό δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος, να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των υπερασπιστών της.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να προχωρήσουμε με πολύμορφες παρεμβάσεις, για την ανεργία - Κοινωνική Ασφάλιση - ΣΣΕ - λαϊκό εισόδημα.
Επιβάλλεται άμεσα να συνεδριάσει η ΕΕ της ΠΝΟ για τα οξυμένα προβλήματα και την ανάπτυξη αγώνων.
Σχεδιασμένα, οργανωμένα συνεχίζουμε με καθημερινές εξορμήσεις - παρεμβάσεις στα πλοία, στο ΝΑΤ, στον Οίκο Ναύτη, στην Ακτή Μιαούλη, στις ναυτικές σχολές, να ενημερώσουμε συγγενείς και φίλους για την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, στα συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ».