(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Β. Ελλάδος


Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 4 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, καθώς και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) Β. Ελλάδος.
Στο κάλεσμά του σημειώνει ότι ο οργανωμένος, ταξικός αγώνας των εργαζόμενων φέρνει αποτελέσματα, ενώ παραθέτει και μια σειρά επιτυχιών των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.
Όπως σημειώνει: «Εργαζόμενοι με συμπαραστάτη τους το σωματείο μας πηγαίνουν κόντρα στις επιταγές της εργοδοσίας, διεκδικούν τα δικαιώματά τους και κερδίζουν. Πιο συγκεκριμένα:
1) Συνάδελφος μαζί με το ΔΣ του ΣΕΦΙΕ διεκδίκησε και πήρε δεδουλευμένα από την εργοδοσία των φροντιστηρίων ΒΑΚΑΛΗ.
2) Συναδέλφισσα λίγο πριν λήξει η σύμβασή της απολύθηκε με εκδικητικό τρόπο από την εργοδοσία των φροντιστηρίων "ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ - SO EASY" στον Εύοσμο, γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα της. Ύστερα από μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το σωματείο μας ο ΣΕΦΙΕ μαζί με την συναδέλφισσα πέτυχε και την πληρωμή των δεδουλευμένων της και την ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ.
3) Ήδη και άλλες συνάδελφισσες από το ίδιο φροντιστήριο κινούνται μαζί με το σωματείο για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.
Από αυτά τα παραδείγματα φαίνεται ότι τελικά μόνο ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας, η συμμετοχή και η οργάνωση στο σωματείο, η σύγκρουση με τις λογικές της εργοδοσίας, μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στις επιταγές των αφεντικών».