(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Προετοιμασία των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη


Τη συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ. Ηδη, 15 σωματεία και ενώσεις, καθώς και μια Ομοσπονδία, έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους.
Καλούν τα μέλη τους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία του συλλαλητηρίου, αφού δεν υπάρχει οικογένεια ΕΒΕ που να μην έχει έναν τουλάχιστον άνεργο, που να μην κινδυνεύει να κλείσει το μαγαζί που, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι πηγή του μοναδικού εισοδήματος που μπαίνει στο σπίτι. Οι εξορμήσεις συνεχίζονται καθημερινά και το βάρος πέφτει στο να δοθεί οργανωμένη απάντηση στους εκβιασμούς και τις απειλές για κατασχέσεις εξαιτίας χρεών στα ταμεία και την Εφορία.
Την περασμένη Κυριακή, έγινε με μεγάλη συμμετοχή η πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αυτοαπασχολουμένων - Εμπόρων - Βιοτεχνών Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, ενώ καταδίκασε με ψήφισμα το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων.
Στις πρώτες εκλογές της Ένωσης για την ανάδειξη ΔΣ και αντιπροσώπων στην ΟΒΣΑ, η συμμετοχή ξεπέρασε το 90% των εγγεγραμμένων μελών. Τέλος, την αλληλεγγύη του προς τους μικρούς εμπόρους, που τσακίζονται από την πολιτική της συγκυβέρνησης, εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού - Ευόσμου, που υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα που κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου (συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ).