(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Νέα μηνύματα από συνδικαλιστικές οργανώσεις του εξωτερικού για το πανελλαδικό συλλαλητήριο


Η σημασία της Καμπάνιας του ΠΑΜΕ για την Ανεργία ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας καθώς το ζήτημα της ανεργίας είναι σύμφυτο με τον καπιταλισμό σε όλο τον κόσμο.
Ενώ η μέρα του συλλαλητηρίου πλησιάζει και το πλαίσιο διεκδίκησης του ΠΑΜΕ έχει ήδη υιοθετηθεί από περισσότερα από 700 Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Συλλόγους Γυναικών, Φοιτητών, Αγροτών και Αυτοαπασχολούμενων από κάθε άκρη της Ελλάδος, η δράση αυτή αναγνωρίζεται και από Συνδικάτα και Ομοσπονδίες σε διεθνές επίπεδο ως μια σημαντική πρωτοβουλία του ταξικού κινήματος.
Για αυτό το λόγο ήδη έχουν σταλεί στο ΠΑΜΕ μηνύματα από οργανώσεις του εξωτερικού που χαιρετίζουν αυτήν την πρωτοβουλία, εκφράζουν τη στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους προς το ΠΑΜΕ και την εργατική τάξη της Ελλάδος.
Τα νέα μηνύματα είναι τα εξής: 
Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βιετνάμ - VCGL
«Παρακολουθούμε τον αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας, των συνδικάτων και των λαϊκών στρωμάτων για την προστασία των δουλειών και ενάντια στην Ανεργία. Υποστηρίζουμε σθεναρά ότι η εργασιακή ασφάλεια, η αξιοπρεπής ζωή και μισθός είναι βασικά, νόμιμα και δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων του Βιετνάμ θα ήθελε να σας εκφράσει τη σθεναρή της αλληλεγγύη και υποστήριξη στον αγώνα σας και σας εύχεται κάθε επιτυχία».
Συνομοσπονδία Ενωμένων Εργατικών Κογκρέσων Ινδονησίας - KASBI
«Η Συνομοσπονδία KASBI από την Ινδονησία εκφράζει τη συντροφική της Αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ και όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα που προετοιμάζουν το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο ενάντια στην Ανεργία για την 1η Νοέμβρη, με τη συμμετοχή πάνω από 700 συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, μαθητικών οργανώσεων, γυναικών, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Πιστεύουμε ότι το πανελλαδικό συλλαλητήριο θα είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του εργατικού κινήματος της Ελλάδας αλλά και διεθνώς. Έχουμε εμπιστοσύνη στη γενναιότητα και αγωνιστικότητα του κινήματος των Ελλήνων εργαζομένων ενάντια στον καπιταλισμό που αποτελεί έμπνευση στους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια με το κάλεσμα Γενικής Απεργία στα τέλη του Νοέμβρη δείχνουν τη σταθερότητα της εργατικής τάξης της Ελλάδος στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση».
Εθνική Ομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων Λιβάνου - Fenasol 
«Εκφράζει τη στήριξή της στην αγωνιστική πρωτοβουλία σας. Επίσης ανακοινώνουμε τη στήριξή μας σε όλους τους εργαζόμενους, μαθητές, γυναίκες και αγρότες, σε όλες τις αγωνιζόμενες λαϊκές δυνάμεις της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν τη βάρβαρη οικονομική κρίση και υποστηρίζουμε τα αιτήματά σας που θεωρούμε βάσιμα. Επίσης καταγγέλλουμε όλες τις επιθέσεις ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στις δομές του συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδος. Εκ μέρους των Λιβανέζων εργαζόμενων σας πληροφορούμε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας και στηρίζουμε όλες σας τις δράσεις του αγώνα σας».
Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στις Κατασκευές
«Η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στις Κατασκευές, εκ μέρους εκατομμυρίων εργαζομένων στις κατασκευές και στην επεξεργασία Ξύλου από όλες τις ηπείρους, σας μεταφέρει αγωνιστικό, ταξικό χαιρετισμό στο ΠΑΜΕ και στα μέλη του και χαιρετίζει την απόφασή τους για οργάνωση πανελλαδικής καμπάνιας με συλλαλητήρια, συσκέψεις κ.τ.λ. για το ζήτημα της ανεργίας και για να απαιτήσουν Δουλειά με Δικαιώματα, Μέτρα Προστασίας για τους Ανέργους και Μισθό ώστε ο καθένας να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς.
Η Ανεργία είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα του Κεφαλαίου και των Μεγάλων Επιχειρήσεων ενάντια στην εργατική Τάξη, χωρίζοντας τους εργαζομένους, καλλιεργώντας την ξενοφοβία και το ρατσισμό, προσπαθώντας να χτυπήσει το ηθικό και να ακινητοποιήσει τους εργαζόμενους… Η Γραμματεία μας εκφράζει την αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και την πρωτοβουλία του, η οποία θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας στα τέλη Νοέμβρη».
Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Εργαζομένων στο Δημόσιο
«Καλωσορίζει και εκφράζει αλληλεγγύη στον αγώνα του ΠΑΜΕ για το ζήτημα της ανεργίας και ποιοτικής εργασίας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Συλλαλητήριο που οργανώνεται την 1η Νοέμβρη. Είμαστε βέβαιοι ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει η ελληνική εργατική τάξη. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι αίτημα ειδικά του ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού κινήματος η παύση της ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης συνδικαλιστών, όπως συμβαίνει με τους συντρόφους Άκη Αντωνίου, Πέτρο Πουντίδη και Γιώργο Βασιλάκη, των οποίων το μόνο "έγκλημα" ήταν το να αγωνίζονται και να οργανώνουν τους εργαζόμενους στην πάλη για τα δικαιώματά τους».
Μηνύματα προηγούμενων ημερών 
RMT - Συνδικάτο Μεταφορών Βρετανίας
«Το RMT εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγώνες που έχετε σε εξέλιξη στην Ελλάδα και στηρίζει πλήρως τις δράσεις σας ενάντια στα μέτρα που επιβάλλουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και η ΕΕ. Όπως γνωρίζετε, το RMT είχε εκφράσει την αλληλεγγύη του στους αγώνες των χαλυβουργών με κινητοποίηση που είχε πραγματοποιήσει στην ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο. Το RMT βρίσκεται στο πλευρό του ΠΑΜΕ και της ελληνικής εργατικής τάξης».
Η Ομάδα της ΠΣΟ στη Γαλλία
AIUTUC - Παν-ινδικό Ενωτικό Συνδικαλιστικό Κογκρέσο
«Χαιρετίζουμε την επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, για τα δίκαια αιτήματά τους που επικεντρώνονται στην Ανεργία, που χτυπά ιδιαίτερα τη νεολαία… Ως εκπρόσωποι εργατικής τάξης της Ινδίας και εκ μέρους της Οργάνωσής μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και πλήρη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι με μαζική συμμετοχή το κίνημά σας θα κλιμακωθεί δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για την ικανοποίηση των αιτημάτων σας».
Το Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε μια μαχητική οργάνωση που αγωνίζεται για τα δίκαια των εργαζομένων που εκπροσωπεί. Η σταθερότητα του ΠΑΜΕ προκαλεί το θαυμασμό του υπόλοιπου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Από τη Λατινική Αμερική και Καραϊβική θα είμαστε μαζί σας!».
CTB - Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βραζιλίας
«Η CTB συγχαίρει το ΠΑΜΕ για την επιτυχημένη δράση του στις 4 Οκτώβρη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Μέρας Δράσης ενάντια στην Ανεργία. Εκφράζουμε την πλήρη μας στήριξη στο Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός αγώνας υπέρ της εργατικής τάξης της Ελλάδας. Επίσης εκφράζουμε την αγανάκτησή μας ενάντια στην ποινικοποίηση των πολιτικών αγώνων, τις διώξεις των συναδέλφων Άκη Αντωνίου, Πέτρου Πουντίδη και Γιώργου Βασιλάκη, αγωνιστών του λαού και των εργαζομένων».
Το Σπίτι του Εργάτη του Ιράν
«Το Σπίτι του Εργάτη του Ιράν εκ μέρους των εργαζομένων του Ιράν στηρίζει πλήρως το ΠΑΜΕ και την κινητοποίησή του».
KTOEOS - Τουρκοκυπριακό Σωματείο Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
«Το Σωματείο μας πληροφορήθηκε για την Καμπάνια του ΠΑΜΕ για την Ανεργία και θέλουμε να εκφράσουμε τη στήριξη και αλληλεγγύη του Σωματείου μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. Το Σωματείο μας παρακολουθεί τα αντεργατικά σχέδια των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων της ΕΕ και πιστεύουμε ότι τα ταξικά συνδικάτα παγκοσμίως πρέπει να είναι ενωμένα στον κοινό αγώνα… Για αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη ως όπλο απέναντι στην επίθεση των εργοδοτών. Εκφράζουμε τη στήριξή μας στον αγώνα του ΠΑΜΕ και ευχόμαστε κάθε επιτυχία».
Τα πρώτα μηνύματα που έφθασαν στο ΠΑΜΕ 
Η συνδικαλιστική οργάνωση LAB από τη Χώρα των Βάσκων
«Η LAB θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη και υποστήριξή της προς το ΠΑΜΕ και την εργατική τάξη της Ελλάδας στην Καμπάνια κατά της Ανεργίας… Η ανεργία είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις συνθήκες της κρίσης του καπιταλισμού και η κατάσταση είναι παρόμοια στη Χώρα των Βάσκων», τονίζει η οργάνωση κλείνει το μήνυμά της με το σύνθημα «Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη! Ζήτω το ΠΑΜΕ και η ελληνική εργατική τάξη!».
Η ΠΕΟ από την Κύπρο
«H ΠΕΟ εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη και συμπαράσταση των εργαζομένων της Κύπρου στους Έλληνες εργαζόμενους και στο ταξικό ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενόψει της πανεργατικής κινητοποίησης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου 2014».
Και σημειώνει: «Σε αυτές τις συνθήκες η μόνη επιλογή για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση της αντίδρασης και του αγώνα των εργαζομένων ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, για μια κοινωνία όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν το δικαίωμα για μόνιμη εργασία με δικαιώματα και χωρίς εκμετάλλευση.
Διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό και τους Έλληνες εργαζόμενους ότι είμαστε στο πλευρό τους και αντλούμε δύναμη από τους αγώνες που με την καθοδήγηση του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, δίνουν καθημερινά ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ευχόμαστε επιτυχία στους αγώνες σας που είναι και δικοί μας αγώνες».
Από την Τσεχία, η Συνδικαλιστική Ένωση Βοημίας, Μοραβίας και Σιλεσίας
«Ενώνουμε τη φωνή μας για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία».
Από την Πορτογαλία, η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Πορτογαλίας (CGTP-IN)
«Εκ μέρους της CGTP-IN σας μεταφέρουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη σε όλες τις δράσεις που αναπτύσσετε για το ζήτημα της ανεργίας και ειδικά το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. Ενώ στην Πορτογαλία προετοιμάζουμε επίσης εθνική κινητοποίηση στις 13 Νοέμβρη και συλλαλητήρια από τις 21 έως τις 25 του μήνα γιατί ένα από τα κύρια ζητήματα της δράσης μας είναι ο αγώνας ενάντια στην ανεργία και τη μη σταθερή εργασία».
Από την Πορτογαλία, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Τρόφιμα -Ποτά - Τουρισμό (FEHSAT)
«Χαιρετίζουμε τις δυναμικές σας κινητοποιήσεις, ειδικότερα την προετοιμασία για το πανελλαδικό σας συλλαλητήριο για την 1η Νοέμβρη».
Από τη Συρία, η Γενική Ένωση Εργατών Συρίας
«Με την ευκαιρία της Καμπάνιας για την Ανεργία και όλες τις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η οργάνωσή σας στα πλαίσια αυτά οι εργάτες της Συρίας και η οργάνωσή τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ και σε όλους τους εργάτες της Ελλάδας και του κόσμου στον αγώνα για τα δικαιώματά τους», ενώ αναφέρει και πως ο πόλεμος στη Συρία έχει επιδεινώσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και έχει εκτινάξει την ανεργία.
Η οργάνωση SNTH/UTS από τη Σενεγάλη
«Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην κινητοποίησή σας».
Από τη Σουηδία, το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό της Στοκχόλμης (SEKO Klubb 111)
«Οι εργαζόμενοι στο Μετρό της Στοκχόλμης εκφράζουν την αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ για την Καμπάνια για την Ανεργία και συγκεκριμένα για το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. Το συνδικάτο μας και τα μέλη του στέλνουν συντροφικούς χαιρετισμούς σε όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας που παλεύουν ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, των καπιταλιστών και της ΕΕ που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Ένας για όλους και όλοι για έναν».
Από το Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ
«Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου βιώνουν τις συνέπειες της βαθιάς κρίσης του καπιταλισμού, η οποία οξύνει δραματικά τις ανισότητες, τις αντιθέσεις και τις διακρίσεις. Με αυτήν την αφορμή επαναλαμβάνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη της Ελλάδος, η οποία με την πρωτοπόρα δράση του ΠΑΜΕ συνεχίζει τους καθημερινούς της αγώνες ενάντια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών. Το Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ θα συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη του στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων, του ΠΑΜΕ και καλεί όλες τις οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους».