(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Πέραμα: Με μαζική συμμετοχή και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις συνεχίζεται η έκθεση «Άνθρωποι - χρώμα+σίδερο»


Με την μαζική συμμετοχή του κόσμου συνεχίζεται η έκθεση στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος η έκθεση «Άνθρωποι - χρώμα+ σίδερο». Το Σάββατο 11 Οκτώβρη η έκθεση περιελάμβανε σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, όπως εργαστήριο για τα παιδιά, συζήτηση για το Φασισμό με εισήγηση του Γιώργου Μαργαρίτη, καθηγητή Ιστορίας του ΑΠΘ, αλλά και θέατρο («Ο Καφές και η Δημοκρατία») του Αζίς Νεζίν από την θεατρική σκηνή "Εκτός Σχεδίου"
Μιλώντας στην συζήτηση για τον φασισμό ο Γιώργος Μαργαρίτης σημείωσε μεταξύ άλλων:«Ο φασισμός, ο ναζισμός είναι προϊόντα, παιδιά του κεφαλαίου, πολύτιμα εργαλεία του στο διαρκή, ανελέητο αγώνα του ενάντια στον κόσμο της εργασίας και του μόχθου. Ενάντια στους εργάτες και στο κοινωνικό και πολιτικό τους κίνημα. Η ιστορία το αποδεικνύει αυτό. Δεν το αποδεικνύει απλά, αλλά το κραυγάζει. Οι ιστορικές ρίζες του φασισμού και του ναζισμού συνδέονται με την καπιταλιστική οργάνωση του κόσμου. Όλες οι ιδέες, όλες οι πρακτικές που συμπεριελάμβανε ο φασισμός και ο ναζισμός γεννήθηκαν μέσα στην πορεία του καπιταλισμού, μέσα στην προοδευτική εξάπλωση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο. Γεννήθηκαν για να υπηρετήσουν αυτήν ακριβώς την πορεία του κεφαλαίου προς την πολιτική, οιστηνκονομική και κοινωνική κυριαρχία. Γεννήθηκαν για να πατάξουν όσους αντιστέκονται σε αυτήν την εξέλιξη».
Αμέσως μετά ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ο ομιλητής με το ακροατήριο να ανταποκρίνεται, με χειροκροτήματα και μαζική συμμετοχή.