(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο τρίτο 10ήμερο του Νοέμβρη πρότειναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ


Πρόταση να αξιοποιηθεί η δυναμική που αναπτύσσεται αυτήν την περίοδο στα σωματεία ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη και να κηρυχθεί απεργία στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, κατέθεσαν και ψήφισαν στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στοΔημόσιο. Η πλειοψηφία ψήφισε την πρόταση να γίνει απεργία στις 13 Νοέμβρη και εφόσον η ΓΣΕΕ προσανατολίζεται σε απεργία στα τέλη Νοέμβρη ή αρχές Δεκέμβρη θα μεταφέρουν την ημερομηνία πραγματοποίησης της απεργίας.
Στο Γενικό Συμβούλιο οι εκπρόσωποι των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο επισήμαναν ότι η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι δε θα σταματήσει είτε σε συνθήκες κρίσης είτε σε συνθήκες ανάπτυξης. Δε θα σταματήσει είτε εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης είτε το σχέδιο της αντιπολίτευσης. Δηλαδή, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης από την αντιπολίτευση και εθνικό σχέδιο ανάπτυξης από την κυβέρνηση. Κοινός παρονομαστής -και των δύο- είναι το «εντός των τειχών» της ΕΕ, η γραμμή της ανταγωνιστικότητας και η αναγνώριση του χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν, μιλά για το πώς θα κάνει βιώσιμο το χρέος και επομένως το αναγνωρίζει. Όταν όμως αναγνωρίζεις το χρέος δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση.
Αυτά τα πράγματα, σημείωσαν, πρέπει να τα σταθμίσει το κίνημα. Απαιτείται άλλος δρόμος ανάπτυξης, κίνημα ταξικό, που θα υπηρετεί την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών εδώ και τώρα, γιατί πλέον δεν μπορούμε να ζούμε με ψίχουλα, με ζητιανιά. Με αυτήν την προοπτική πάλης καλούν και θα πορευθούν τα σωματεία στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη.
Η πλειοψηφία των άλλων δυνάμεων αναλώθηκε σε επιμέρους ζητήματα, υποστήριξε τη θέση για «καλή αξιολόγηση» και άλλες προτάσεις που αφορούν σε ένα διαφορετικό μείγμα διαχείρισης του καπιταλισμού.