(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Δυναμική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών


Εργαζόμενοι από αρκετά σωματεία βρέθηκαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών διαδηλώνοντας ενάντια σε κυβέρνηση και τρόικα που σήμερα αποφασίζουν νέα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα.   
Με συνθήματα όπως «Του λαού δυνάστες κλέφτες και ληστές, τρόικα κυβέρνηση και καπιταλιστές», «Εργάτη πολέμα, τρόικα - κυβέρνηση σου πίνουνε το αίμα», «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, σε αυτά τα μέτρα κανείς συμβιβασμός», οι εργαζόμενοι κρατώντας σημαίες του ΠΑΜΕ βρέθηκαν μπροστά από την είσοδο του υπουργείου (Νίκης) και από την πάνω πλευρά (Σύνταγμα). Απέναντι στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι εργαζόμενοι άπλωσαν τα πανό τους καλώντας στην κινητοποίηση της 4ης Οκτώβρη και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. 
Λίγο μετά τις 5.30 μ.μ. οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών, κατευθύνθηκαν προς την Καραγιώργη Σερβίας όπου βρίσκονται οι καθαρίστριες και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους. 
Αμέσως μετά αποχώρησαν συντεταγμένα, δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη. 
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο τονίζει:
«Να μην τολμήσουν να αγγίξουν το Ασφαλιστικό. Είναι αιτία πολέμου!
Να μη διανοηθούν να απελευθερώσουν τις απολύσεις. Ούτε να σκεφτούν να ακουμπήσουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία. Κεφαλαιοκράτες και κυβέρνηση θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προετοιμαστούν για σκληρή αναμέτρηση.
Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 4 Οκτώβρη σε κάθε πόλη.
Στην Αθήνα στις 11 π.μ. στην Ομόνοια!».