(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή των κλαδικών και Επιχειρησιακών Σωματείων Εμπορίου - Υπηρεσιών για τις «Λευκές νύχτες»


Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ελευσίνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις LIDL, το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Pracktiker, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση Αφοί Κωνσταντακάτου έστειλαν επιστολή την 1η Οκτώβρη 2014, προς την Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου και το Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.
Στην επιστολή έθεσαν ως αίτημα την άμεση συνάντηση μελών του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με την Περιφερειάρχη με αφορμή τις «Λευκές νύκτες» που διοργανώνουν κάποιοι Εμπορικοί Σύλλογοι, σημειώνοντας:
«Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο ήδη πληρώνουν σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου και της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας».
Τα σωματεία τονίζουν ότι:
«Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να υπάρξει συνάντηση, με τη δικαιολογία των πολλών και συνεχόμενων ραντεβού αρνείται να δει και να ακούσει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο και αφορούν τα παραπάνω.
Τα σωματεία που εκπροσωπούν εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους αγωνιστικά διεκδικούν τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας και το δικαίωμα του εργαζόμενου στον ελεύθερο χρόνο, δικαίωμα στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή».