(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών: Συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ


Τη συμμετοχή του κλάδου στα συλλαλητήρια και τη δίμηνη καμπάνια του ΠΑΜΕ, αποφάσισε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων και εργατοτεχνιτών Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών. 
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει: 
«Το ΔΣ της ομοσπονδίας στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε δίμηνο σχεδιασμό δράσης σε όλο τον κλάδο, συμμετέχοντας στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για προετοιμασία σύγκρουσης με τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους στον κλάδο, να ξεσηκωθούν, να γίνουν μια γροθιά που θα συντρίψει τα σχέδια των αφεντικών και των πολιτικών υπαλλήλων τους.
Καμία αναμονή και εμπιστοσύνη σε αυτούς που τάζουν "λαγούς με πετραχήλια", ο στόχος τους είναι η χειραγώγηση του λαού με την παροχή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, δηλαδή να μπορέσουν να διαχειριστούν την απόλυτη φτώχεια, για λογαριασμό των μονοπωλίων.
Καμία αυταπάτη ότι η ζωή του λαού θα αλλάξει φεύγοντας μόνο αυτή η κυβέρνηση, χωρίς να θιγεί η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.
Συνάδελφοι /-ισσες, η λύση για εμάς και τις οικογένειές μας δεν θα βρεθεί από τα πάνω. Για εμάς ο μοναδικός δρόμος για να καλυτερέψει η ζωή μας, για να πάρουμε πίσω αυτά που μας έχουν κλέψει, περνά από τη δική μας οργάνωση, τη μαζικοποίηση των συνδικάτων, τις αποφάσεις μέσα στα εργοστάσια, για ξεσηκωμό, για ρήξη και σύγκρουση με τα τσιράκια των εργοδοτών, με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, με την ίδια την εργοδοσία και το κράτος της.
Ετοιμάζουν νέα βάρβαρα μέτρα, νέα σφαγή των δικαιωμάτων, όπως:
- Νέο ασφαλιστικό (μείωση συντάξεων, περικοπές στην πρόνοια και υγεία), νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών.
- Απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
- Ιδιωτικοποιήσεις τομέων και κλάδων, χάρισμα προς το μεγάλο κεφάλαιο.
- Νέο συνδικαλιστικό νόμο για να χτυπήσουν την οργάνωση και δράση των συνδικάτων, να δυσκολέψουν την απόφαση για απεργία, να δώσουν το δικαίωμα στην ανταπεργία στους εργοδότες, το περίφημο "λόκ άουτ".
Ή θα σκύψουμε κι άλλο το κεφάλι και θα ζήσουμε χειρότερα.
Ή θα υπάρξει ανασύνταξη του εργατικού κινήματος που θα δώσει προοπτική για να κερδηθούν μάχες μέχρι την τελική νίκη.
- Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα.
- Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας.
- Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας.
Στον κλάδο υπάρχουν σύγχρονα γκέτο, όπου οι εργοδότες έχουν επιβάλει με την τρομοκρατία "άκρα του τάφου σιωπή".
Τέτοιες μεγάλες επιχειρήσεις είναι οι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ - ΔΕΛΤΑ - ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ - ΟΛΥΜΠΟΣ - ΚΑΛΑΣ, που έχουν κάνει μειώσεις μισθών, απολύσεις, εργολαβοποιήσεις, έχουν γίνει σοβαρά εργατικά ατυχήματα.
Σε αυτό βέβαια βοηθά και η ανοργανωσιά των εργαζόμενων, αφού είτε φοβούνται, είτε πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται το συνδικάτο, γιατί θεωρούν την ατομική λύση ανώτερη της συλλογικής.
Η ζωή όμως δείχνει ότι δεν γλύτωσε κανείς από τη λαίλαπα, ότι το κάθε εργοστάσιο μόνο του είναι αδύναμος κρίκος, ότι όσο κι αν σκύψεις το κεφάλι δεν θα γλυτώσει τελικά κανείς από το μαχαίρι.
Έτσι ήταν πριν λίγο καιρό στο απόλυτο γκέτο που λέγεται COSCO.
Όμως οι εργάτες βρήκαν το κουράγιο να οργανωθούν, να φτιάξουν το σωματείο τους, να παλέψουν συλλογικά από εδώ και πέρα για τα προβλήματά τους, να επιβάλουν με τον αγώνα τους ΣΣΕ στο χώρο .
Το παράδειγμα της COSCO δείχνει το δρόμο σε όλους, και αποδεικνύει ότι η συλλογική δύναμη των εργατών, είναι ανώτερη από αυτή των εργοδοτών.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να το αποφασίσουν και να το κάνουν πράξη.
Καλούμε όλα τα σωματεία στον κλάδο τροφίμων - ποτών να συνεδριάσουν άμεσα τα ΔΣ, να γίνουν ΓΣ, να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια που θα γίνουν το Σάββατο στις 4/10/2014 σε όλη τη χώρα, και στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 1 Νοέμβρη στις 12.00 στο Σύνταγμα, να πάρουν αντίστοιχα μέτρα για μαζική κάθοδο των εργαζόμενων σε αυτά.
Διεκδικούμε:
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις.
  • Υπογραφή νέων κλαδικών ΣΣΕ - Να δοθούν αυξήσεις - Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ - Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση - Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.
  • Να σταματήσουν οι εργολαβοποιήσεις.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
  • Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
  • Όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία».