(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

24ωρη απεργία στο δημόσιο - Κάλεσμα αντεπίθεσης από το ΠΑΜΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Κάτω τα χέρια από τους λαϊκούς αγώνες και το δικαίωμα στην απεργία

24ωρη απεργία στο Δημόσιο σήμερα Τρίτη ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση και τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Η απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί απάντηση στην δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική  την προηγούμενη απεργία - αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης. 
Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από τον Άρειο Πάγο σε ένδειξη συμπαράστασης στις καθαρίστριες και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Για σήμερα είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί η αίτηση της κυβέρνησης για να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 24 Φλεβάρη του 2015.
Εκ μέρους των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο δημόσιο, μίλησε στη συγκέντρωση η Βέτα Πανουτσάκου, η οποία μετέφερε την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στον αγώνα των καθαριστριών και των άλλων εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Με αφορμή την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία - αποχή απέναντι στην αξιολόγηση, επισήμανε ότι το κράτος λειτουργεί υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων. Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν συνέχεια και προοπτική στον αγώνα τους με Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ ο οποίος εξέφρασε συμπαράσταση στις καθαρίστριες και στους υπόλοιπους εργαζόμενους που είναι θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ανάλογες συγκεντρώσεις από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε διάφορες πόλεις της χώρας.
Συγκεκριμένα απεργιακές συγκεντρώσεις γίνονται σε: 
-Θεσσαλονίκη, Πλατεία Αγίας Σοφίας
-Αλεξανδρούπολη, στο Δημαρχείο
-Ξάνθη, πλ. Ελευθερίας
-Ηράκλειο, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης (Πλατεία Κουντουριώτη)
-Πρέβεζα, στο Δημαρχείο Πρέβεζας
-Σάμος, στο Εργατικό κέντρο 
-Κέρκυρα,  στην πλατεία Σαρόκο

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Δημοσίου 
«Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά από προσφυγή της κυβέρνησης να κηρύξει ως παράνομη και καταχρηστική την "αποχή - απεργία", που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης, είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.
Την ίδια στιγμή τα δικαστήρια και πάλι μετά από προσφυγή της κυβέρνησης πετούν στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η δικαιοσύνη και το κράτος λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Κατά την κυβέρνηση και την αστική δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Το σκεπτικό και η απόφαση του δικαστηρίου, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν ως απεργιακό αίτημα την κατάργηση νόμων, είναι εξαιρετικά αντιδραστικό και επικίνδυνο. Πρέπει να θέσει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλο το λαϊκό κίνημα.
Τώρα χρειάζεται να δώσουμε τη δική μας απάντηση.
Ώρα ν' ακουστεί η δική μας φωνή! Όλοι στον Αγώνα! Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση τώρα.
Τώρα χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, ΕΕ, απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.
Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
  • Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις τώρα σε όλο το Δημόσιο, περιοδείες, συσκέψεις. Παίρνουμε συλλογικές αποφάσεις ακύρωσης της λεγόμενης αξιολόγησης. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Επιλέγουμε εκείνες τις μορφές πάλης που συλλογικά αποφασίζουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία και όχι αυτές που σώνει και καλά πρέπει να έχουν την έγκριση της αστικής δικαιοσύνης και της αντιλαϊκής κυβέρνησης. Καλούμε όλα τα Σωματεία, όλες τις Ομοσπονδίες να μπουν μπροστά στον αγώνα.
  • Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στο σωματείο.
  • Καλούμε προϊσταμένους και διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15%.
  • Όσοι προϊστάμενοι και διευθυντές γίνουν αξιολογητές να διαγραφούν από τα σωματεία.
  • Με όρους συλλογικών αποφάσεων ακυρώνουμε το λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων ΙΔΑΧ.
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Αλληλεγγύη στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους».