(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ


Τη συμμετοχή του κλάδου σε συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Οκτώβρη στον Πειραιά, στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη και σε οργανωτική σύσκεψη με τα ναυτεργατικά σωματεία  ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ - ΝΑΤ και την Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών, αποφάσισε η Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στα γραφεία της. 
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Σεπτέμβρη 2014, ανέδειξε τα οξυμένα προβλήματα των μηχανικών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων, από την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί, ενώ νέα αντιλαϊκά μέτρα προετοιμάζονται από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Την ίδια περίοδο οξύνεται και ο ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, και δεν διστάζουν να μετατρέπουν τους λαούς σε τροφή για τα κανόνια τους. Οι φωτιές του πολέμου έχουν ανάψει στην ευρύτερη περιοχή μας, και τις υποδαυλίζουν ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ. Ο ελληνόκτητος στόλος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτούς τους σχεδιασμούς, και λόγω της παγκόσμιας πρωτοκαθεδρίας του.
Η συνέλευση της ΠΕΜΕΝ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων, που όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με πολιτικά κόμματα και βουλευτές, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί θεσμοθετώντας τις συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με τους επιχειρηματικούς ομίλους. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, και τους βουλευτές να το καταψηφίσουν στη Βουλή.
Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα, εξαπολύεται συστηματικά και συντονισμένα, άγρια επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, προετοιμάζοντας το έδαφος για επίθεση στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα των εργαζόμενων να αντιστέκονται, να διαμαρτύρονται.
Εφοπλιστές - κυβέρνηση, πρωτοστατούν για να καταργηθούν οι ΣΣΕ, θέλουν να επιβάλουν εργασιακές συνθήκες «γκέτο» για όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, να πληρώνουν ό,τι θέλουν, να οργιάζει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, να διαλύσουν το ΝΑΤ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα προνοιακά επιδόματα, την κοινωνικοασφαλιστική προστασία, τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση.
Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλες τις ναυτεργατικές οργανώσεις εν ενεργεία και συνταξιούχων, να πραγματοποιήσουν πλατιές συσκέψεις, συνεδριάσεις ΔΣ - ΓΣ, συγκεντρώσεις, να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην υπονόμευση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που υποβαθμίζεται μετά και τη συγχώνευση των υπηρεσιών του Οίκου Ναύτη (ΟΝ) και του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ), στο νέο σχήμα ΟΝΝΕ (Οίκος Ναύτη Ναυτική Εργασία).
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις εν ενεργεία και συνταξιούχων, να συνεχίσουμε τον αγώνα με οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων για πολύμορφες κινητοποιήσεις, ενάντια στην ανεργία, στην κατάργηση των ΣΣΕ, στη διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, στη φοροεπιδρομή του λαϊκού εισοδήματος, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.
Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα εργαζόμενο, ο δρόμος του αγώνα, της ταξικής πάλης, είναι μονόδρομος και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση, να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των υπερασπιστών της.
Καλούμε τους Μηχανικούς, να δώσουν δυναμικό «παρών» στη διαδικασία των αρχαιρεσιών, για πιο ισχυρή, πιο μαχητική ΠΕΜΕΝ.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, να συμμετέχουν την Τετάρτη 1η Οκτώβρη στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, στην οργανωτική σύσκεψη με τα ναυτεργατικά σωματεία ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ - ΝΑΤ και την Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών.
Συμμετέχουμε το Σάββατο 4 Οκτώβρη στον Πειραιά, στις 11 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο συλλαλητήριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ το Σάββατο 1η Νοέμβρη, να αποτελέσει εφαλτήριο δυναμικών ταξικών αγώνων.
Το παρόν ψήφισμα της σημερινής συνέλευσης της ΠΕΜΕΝ, οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, μαζί με το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων μας, αποτελούν εξώδικο.
Η Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να εκτιμήσει και να αποφασίσει για απεργιακές κινητοποιήσεις, καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις να οργανώσουν την αντίσταση και τους απεργιακούς αγώνες».