(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων «Διακίνηση»: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 4 Οκτώβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 11 το πρωί την Ομόνοια, απευθύνει ηΣωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων «Διακίνηση», με προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Σε ανακοίνωσή της η Σωματειακή Επιτροπή αναφέρει: «Στο χώρο εργασίας καθημερινά αντιμετωπίζουμε εντατικοποίηση της δουλειάς, ωράρια εργασίας από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας (μέτρα προστασίας, συντήρηση μηχανημάτων, ανεπαρκής φωτισμός), δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για το διάλειμμά μας, απλήρωτες υπερωρίες και άλλα πολλά που δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας.
Όλα αυτά συνδέονται με το Ασφαλιστικό, τις συνθήκες υγιεινής -ασφάλειας σε κάθε χώρο εργασίας, με την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ, με ωράριο εργασίας 40ωρο - 8ωρο - 5ήμερο, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, δηλ. με αιτήματα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαμόρφωσαν και αφορούν το σύνολο της ζωής μας.
Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα αφορά νέους αντιασφαλιστικούς νόμους, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικάτων, ουσιαστικά να βάλουν στο γύψο τις λαϊκές κινητοποιήσεις, την απεργία.
Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας, με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων, καλούμαστε σε πανστρατιά κινητοποίησης στο συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Οκτώβρη ώρα 11 το πρωί στην Ομόνοια, με τα πανό μας, με τα αιτήματά μας, το πλαίσιο δράσης, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που οδηγούν στο ξεζούμισμά μας και στο να μεγαλώσουν τα κέρδη της εργοδοσίας.
Πάνω στην εξαθλίωσή μας πατάει η "ανάπτυξη" των επιχειρήσεων και των κερδών τους.
Κάποια παραδείγματα: Με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο, σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος ο εργαζόμενος θα έχει προσωπική ευθύνη, δεν θα καλύπτεται από τον ασφαλιστικό φορέα ούτε ως επίδομα εργατικού ατυχήματος, ούτε ως ημέρες αδείας μέχρι να αναρρώσει, καταργούνται τα επιδόματα μητρότητας, όπως και η άδεια μητρότητας.
Ομαδικές απολύσεις: Η εργοδοσία θα έχει δικαίωμα να απολύει μέσα σε ένα βράδυ το σύνολο των εργαζομένων, χωρίς καμιά συνέπεια.
Για το συνδικαλιστικό νόμο: Θα βάλουν όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα της απεργίας. Ο εργοδότης θα έχει το δικαίωμα για lockout, δηλαδή "κατεβάζω ρολά στην επιχείρηση μέχρι να σταματήσει η απεργία".
Για όλα αυτά, και άλλα πολλά, πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να γίνουμε μια γροθιά, απέναντι στον κοινό αντίπαλο, την εργοδοσία, την εξουσία των μονοπωλίων, να αποδείξουμε τη δύναμή μας, να πεισμώσουμε, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας.
- Αποφάσισε να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.
- Έλα να συζητήσουμε, να έχεις γνώση για το τι μας ετοιμάζουν κυβέρνηση, μονοπώλια, ΕΕ.
- Σπάσε το φράγμα της μοιρολατρίας και του φόβου.
- Η αναποτελεσματικότητα ισχύει εκεί που δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους αγώνες.
- Η εργοδοσία δεν είναι ποτέ "αναποτελεσματική" γιατί παρότι οι εργοδότες έχουν το κράτος δικό τους, τους νόμους δικούς τους, τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους στο πλάι τους, συμμετέχουν και στα σωματεία τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/10/2014 ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ:
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο - 8ωρο - 5ήμερο.
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στη φοροληστεία και τον ΕΝΦΙΑ.
Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
Όχι στη μετατροπή του Επικουρικού Ταμείου σε Επαγγελματικό».