(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΒΣΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της 1ης Οκτώβρη ενάντια στα χρέη και τις κατασχέσεις

Από παλαιότερη κινητοποίηση της ΟΒΣΑ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΑΣΕΒΕ την 1η Οκτώβρη στις 9 π.μ. στην Ομόνοια ενάντια σε χρέη και κατασχέσεις απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική που κλείνει τα μαγαζιά μας, στην πολιτική που γεννάει ανεργία, φτώχεια και δυστυχία. Διαδηλώνουμε ενάντια στα φορολογικά χαράτσια.
Διεκδικούμε:
  • Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων.
  • Αφορολόγητο 20.000,00 ευρώ για την οικογένεια, προσαυξημένο κατά 5.000,00 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Φορολόγηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων με συντελεστή 45%.
  • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Απαιτούμε:
  • Την κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις τράπεζες.
  • «Κούρεμα» των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες από τα δάνεια που έχουν πάρει με όριο 30% γι’ αυτούς που διατηρούν την επιχείρηση, 50% γι’ αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο, για δάνεια μέχρι 300.000,00 ευρώ.
  • Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους ασφαλισμένους, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο. Διαδηλώνουμε ενάντια στην απαξίωση και εμπορευματοποίηση της Υγείας.
  • Αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ Υγεία για όλους με προτεραιότητα στην πρόληψη.
Συνάδελφοι/σες,
Καμία εμπιστοσύνη στη συγκυβέρνηση ότι μπορεί να χαλαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική. Καλλιεργούν προσδοκίες για να μας ξεγελάσουν, να μας αποκοιμίσουν. Ο ανταγωνισμός των μεγάλων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και διεθνώς απαιτεί όλο και μεγαλύτερα κέρδη σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Όχι στις αυταπάτες που καλλιεργούν πολιτικές δυνάμεις ότι είναι δυνατό με κυρίαρχα τα μονοπώλια, τις τράπεζες, τα πολυκαταστήματα, με την επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σηκώσουμε κεφάλι οι μικροί ΕΒΕ.
Καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που ουσιαστικά υποστηρίζουν τα αιτήματα των μεγάλων επιχειρήσεων, που είναι πολιτική της ΕΕ και στρέφονται σε βάρος των μικρών ΕΒΕ. Καλλιεργούν αυταπάτες, έχουν μεγάλες ευθύνες για τον εκφυλισμό και την άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος. Έχουν μεγάλη ευθύνη για το χαμήλωμα του πήχη των αιτημάτων μας. Συμφωνούν και αυτοί ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη φτώχεια και την ανεργία.
Δεν είμαστε μόνοι μας!
Έχουμε τα σωματεία μας, που πρέπει να τα δυναμώσουμε, να τα μαζικοποιήσουμε. Να δυναμώσουμε την κοινωνική συμμαχία με την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους νέους και τις γυναίκες. Η μαζική συμμετοχή μας στη συγκέντρωση θα μας δώσει δύναμη να αντισταθούμε και από καλύτερη θέση θα προωθήσουμε τα αιτήματά μας».