Το μετρό του Λονδίνου θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση τα σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από τις 12 Σεπτεμβρίου 2015, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπηρεσία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του Λονδίνου (Transport for London, TfL).
Σύμφωνα με την TfL, οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον αποκαλούμενο «Νυχτερινό Υπόγειο» τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Η υπηρεσία θα τεθεί σε λειτουργία εγκαίρως για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι που θα φιλοξενήσει η χώρα σε 13 αθλητικούς χώρους, μεταξύ των οποίων τρεις στο Λονδίνο: το στάδιο Τουίκενχαμ, το Γουέμπλεϊ και το Ολυμπιακό στάδιο.
Ο Μάικ Μπράουν, διευθυντής του μετρό του Λονδίνου, υποστήριξε ότι «η νέα υπηρεσία θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την οικονομία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες», όμως η πραγματικότητα απέχει από αυτή την εξιδανικευμένη εικόνα. Σίγουρα η ιδιωτική εταιρεία που εκμεταλλεύεται το μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας θα αυξήσει τα κέρδη της, ωστόσο αυτό θα γίνει μέσα από την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων, που ήδη είναι λιγότεροι από όσους πραγματικά χρειάζονται.
Το συνδικάτο των εργαζομένων στις μεταφορές (RMT) ανακοίνωσε μάλιστα ότι δεν έχει γίνει σωστή μελέτη του σχεδίου, «το οποίο θα αποδειχτεί καταστροφικό». Ο γραμματέας του RMT, Μικ Κας, δήλωσε ότι «αυτή η πρόταση προωθείται χωρίς τη σωστή εκτίμηση κινδύνου, ή κάποια συμφωνία σε ζητήματα κομβικής σημασίας. Για να λειτουργήσει το σχέδιο, χρειαζόμαστε περισσότερους υπαλλήλους στο μετρό, όχι λιγότερους, αν δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε μία καταστροφή στις τρεις η ώρα το πρωί, όταν το Γουέστ Έντ πλημμυρίζει από χιλιάδες ανθρώπους που μόλις έφυγαν από τις παμπ και τα κλαμπ».