(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα


Κάλεσμα σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους, να βροντοφωνάξουν «δεν θα περάσει ο φασισμός», απευθύνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας,για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσααπό τους τραμπούκους - δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, στις 18 Σεπτέμβρη.
Η ΑΣΓΜΕ καλεί, τη μαύρη μέρα της δολοφονίας, να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή μέσα στα σχολεία, στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν από το ναζιστικό - φασιστικό τέρας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ έχει ως εξής:
«Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Κερατσινιώτη μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Η ΑΣΓΜΕ καλείς γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους, να βροντοφωνάξουν "δεν θα περάσει ο φασισμός" !
Τη μαύρη μέρα της δολοφονίας, 18 Σεπτέμβρη, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κρατάμε ενός λεπτού σιγή, μέσα στα σχολεία, στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν από το ναζιστικό - φασιστικό τέρας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν το φασισμό. Ενάντια σε ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που τον φασισμό τον χρειάζεται, και γι’ αυτό τον αξιοποιεί σαν μακρύ χέρι, σαν μπαμπούλα, ενάντια στους λαϊκούς αγώνες.
Μαθαίνουμε την Ιστορία του τόπου μας, απορρίπτουμε την κατάπτυστη αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, που ταυτίζει το φασισμό με το λαϊκό αγώνα και ό,τι πιο προοδευτικό έδωσε η ανθρωπότητα.
Συζητάμε με τα παιδιά μας για το ρόλο της Χρυσής Αυγής, για τον πραγματικό φιλοεργοδοτικό χαρακτήρα της.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση, να τολμήσουν, να μιλήσουν καθαρά και ξάστερα μέσα στην τάξη για το φασισμό, για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος της ανθρωπότητας, και για τις αιτίες που τον γεννούν.
Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω! Οργανώνουμε δράσεις ενάντια στο φασισμό, συναυλίες, εκθέσεις βιβλίου, ιστορικούς περιπάτους, κ.ά. Τιμάμε και αξιοποιούμε τα ακούραστα παλληκάρια της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, που ασπρίσαν τα μαλλιά τους αλλά το λέει η ψυχή τους… Τους καλούμε στα σχολεία μας να μιλήσουν στα παιδιά μας.
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές.
"Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον"».