(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ


Όχι στην επιστράτευση


Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών - Δυναμική η κινητοποίηση στην Αθήνα

Μαχητικό και μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην Αθήνα ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών που αποφάσισε η κυβέρνηση και που αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και την αντιδραστικότητα των αλλαγών που προωθούνται στην Παιδεία. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.
Στην Αθήνα
Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην  συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια, με πορεία κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος μέσω της Λ. Σταδίου.
Στην συγκέντρωση στην Ομόνοια μίλησαν ο Ηλίας Πατίδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και η Αθανασία Αθανασοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.
Μετά το τέλος των ομιλιών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σ. Κώστα Λιαπάτηπου έφυγε προώρα από τη ζωή την Κυριακή.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.
Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές συμμετείχαν στην συγκέντρωση στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους ώστε ο "νόμος και η τάξη" της κυβέρνησης να πάρει δυναμική απάντηση, η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη. Φωνάζουν συνθήματα όπως "Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών, θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών", "Η επιστράτευση δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει" και "Κανένας φόβος, καμιά υποταγή, όλοι στον αγώνα για την ανατροπή". Το μήνυμα της νεολαίας μέσω του πανό του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην συγκέντρωση ξεκάθαρο: "Δεν θα επιτάξουμε τα όνειρα μας στην σύγχρονη σκλαβιά".
Δείτε και ακούστε κάνοντας κλικ ΕΔΩ τα συνθήματα των φοιτητών.
Ο Ηλίας Πατίδηςμέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ από το βήμα της συγκέντρωσης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια, να συμμετάσχουν μαζικά στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο με το ΠΑΜΕ και στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις.
"Χτυπούν συνολικά το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων. Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία με ενότητα, συσπείρωση και αλληλεγγύη. Μόνο η μαζική λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή, τόνισε.
Επίσης ο Η. Πατίδης στάθηκε στο γεγονός ότι στο νέο σχολείο που ετοιμάζεται θέλουν το δάσκαλο με σκυμμένο το κεφάλι, υποταγμένο, χωρίς δικαιώματα, να μη διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με το αντιδραστικό περιεχόμενο. Από έναν τέτοιο εκπαιδευτικό όμως, όπως τον θέλει το σύστημα δεν έχει ανάγκη ο λαός μας.
Επίσης το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να μην ξεγελαστούν από τους ελιγμούς που κάνει η κυβέρνηση. Ανέδειξε ότι για να είναι ο αγώνας νικηφόρος πρέπει τα αιτήματα, το πλαίσιο και ο προσανατολισμός πάλης να συμβάλλουν στη συμμαχία, στο κοινό μέτωπο αγώνα με μαθητές, τους γονείς, άλλους εργαζόμενους, το λαό.
Από το βήμα της συγκέντρωσης η Αθανασία Αθανασοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ) τόνισε μεταξύ άλλων:
"Από την αρχή δηλώσαμε την απερίφραστη καταδίκη μας στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση, και μάλιστα προληπτική, δείχνει την ουσία της πρόθεσης που είχε από την αρχή. Στόχος της ήτανε το γονάτισμα του κινήματος μέσα και έξω απο τα σχολεία. Θέλει να δώσει ένα μήνυμα ότι κανείς δεν επιτρέπεται να αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτκή τους. Γι’ αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος, η ακύρωση και καταδίκη των σχεδίων τους. Χθες ήταν οι Ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο κάποιος άλλος από εμάς. Να είμαστε έτοιμοι για τις μάχες που έρχονται. Η λαϊκή οικογένεια οφείλει να βγάλει συμπεράσματα για το τί κίνημα έχουμε ανάγκη. Με ποιούς προς όφελος ποιών. Έχουμε ανάγκη από αγώνα διαρκείας, που δεν ξεκινάει σήμερα και δεν τελειώνει αύριο, χρειάζεται πολύμορφη, συνεχή και συνεπή δράση που θα συγκεντρώνει δυνάμεις και δεν θα τις σκορπάει".
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της σημείωσε: "Καλούμε όλο το εργατικό κίνημα να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ακυρώσει την τρομοκρατία της κυβέρνησης και να κάνει δική του υπόθεση τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας δούλοι του 21ου αιώνα.
Απαιτούμε:
ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ θΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ".

Ανάλογες κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα:
Στη Θεσσαλονίκη
Μαχητική και μαζική ήταν η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Στη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που πήραν τη θέση τους δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους άλλων κλάδων.
Στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ μίλησε η Δέσποινα Δάσιου. Ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι το χώρο της συγκέντρωσης των ΕΛΜΕ στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπου εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών χαιρέτησε ο Γιάννης Δελής. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Την Τρίτη οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου. Προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας, οργανώνει το ΠΑΜΕ.
Στη Λάρισα
Πικετοφορία κατά της επιστράτευσης των καθηγητών πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η πικετοφορία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους και τους πεζόδρομους της πόλης υπό ισχυρή βροχή.
Στην Ξάνθη
Στην Ξάνθη, μαζική ήταν η συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ και ιδιαίτερα δυναμικό το μπλοκ του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ.
Στην Αλεξανδρούπολη
Στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης με πρωτοβουλία της γραμματείας Εβρου του ΠΑΜΕ και τη συμμετοχή εργαζομένων όλων των κλάδων και φοιτητών. Στην συγκέντρωση και την πορεία συμμετείχαν μαζικά και οι εκπαιδευτικοί μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσής τους.

Προγραμματισμένες ήταν να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις:
Στην Πάτρα
Τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι επιτροπές, όλοι οι συνδικαλιστές του Νομού Αχαΐας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΜΑΣ και στην ΟΓΕ, απευθύνουν κάλεσμα στους εργατοϋπαλλήλους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους φοιτητές-σπουδαστές και τις γυναίκες του Νομού Αχαΐας, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών.
Προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ, ώρα 7 μ.μ στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
Στο Ηράκλειο Κρήτης
Σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, με σύνθημα «Όλοι στο πλευρό των καθηγητών - Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη», καλεί η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.
Στο Αλιβέρι
Σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών καλεί η Γραμματεία Αλιβερίου του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 13 Μάη στις 8 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Στο Βόλο
Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 2 μ.μ.,στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στη Λαμία
Η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση αλληλεγγύης και καλεί σε μαζική συμμετοχή, στην πλατεία Πάρκου, τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 7 μ.μ..
Στο Αγρίνιο
Συλλαλητήριο διοργανώνεται από τις ταξικές δυνάμεις στο Αγρίνιο ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών σήμερα Δευτέρα στις 19:00 στην κεντρική πλατεία.
Στην Άρτα
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Άρταs καλεί σε συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών τη Δευτέρα 13/5 στιs 20.00 στην Πλατεία Κιλκίς.
Στη Λευκάδα
Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας καλεί σήμερα στις 8μμ, στην πλατεία στον Άη Μηνά και θα συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Λευκάδας.