(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το Λαό.


Κινητοποίηση στον ΟΠΑΔ (Ηπείρου 38) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη στις 8 το πρωί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και οι επιτροπές εργαζομένων του ΠΑΜΕ Δημοσίου. 

Διαμαρτυρήθηκαν για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων για την απογραφή - θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των έμμεσα ασφαλισμένων και διεκδικούν:
  • Άμεση λειτουργία των υπηρεσιών του ΟΠΑΔ για τη θεώρηση βιβλιαρίων με την αναγκαία στελέχωσή τους με προσωπικό.
  • Το βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης (συντάξεις, Πρόνοια, Υγεία) να το σηκώσουν οι εργοδότες και το κράτος.
  • Καθολική, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, καμία απόλυση στο Δημόσιο.
Οι διαδηλωτές συναντήθηκαν με το σωματείο των εργαζομένων στον ΟΠΑΔ και υπηρεσιακούς παράγοντες όπου ορίστηκε ραντεβού με τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ, ο οποίος απουσίαζε σήμερα, αυτή την Παρασκευή στις 10.00. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εργαζόμενους οι τελευταίοι αποκάλυψαν την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες. Συγκεκριμένα υπάρχουν μόλις 43 εργαζόμενοι του ΟΠΑΔ σε όλη την Αττική σε σύνολο 210 εργαζομένων πανελλαδικά. Στο συγκεκριμένο υποκατάστημα εργάζονται μόνο δύο υπάλληλοι που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους ακόμα και από νησιά, όπως από τα Κύθηρα και την Αίγινα. Στην Αττική είναι το μοναδικό κατάστημα ΥΠΑΔ (Υπηρεσία Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου), ενώ παλαιότερα υπήρχαν επτά.
Από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, με την ενσωμάτωση του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τις δομές του ΙΚΑ, γίνεται στο πόδι και δεν θα αποτελέσει λύση του προβλήματος καθώς το ΙΚΑ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ασφαλισμένων του Ιδρύματος για τους οποίους και δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Ενδεικτικά η υπηρεσία συντάξεων του ΙΚΑ στην Καποδιστρίου στελεχωνόταν από έναν υπάλληλο ο οποίος μετά το Πάσχα πήρε μετάθεση για το γραφείο του Βρούτση.
Οι διαδηλωτές απαίτησαν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του ΟΠΑΔ και δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους. Τόνισαν ότι κανείς δεν θα πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στις διακηρύξεις του υπουργείου Εργασίας για βελτίωση της κατάστασης μετά την ενσωμάτωση του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ, αφού και η κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ είναι η ίδια. Καθημερινά κλείνουν υποκαταστήματα, υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ουρές και ταλαιπωρία. Ακόμα κατήγγειλαν τις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
Τέλος κάλεσαν σε κοινό μέτωπο πάλης εργαζόμενους, συνταξιούχους και ασφαλισμένους για την ανατροπή της πολιτικής που θυσιάζει τα δικαιώματα του λαού προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.