(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΜΕΒΓΑΛ - Θεσσαλονίκη: Τα ΜΑΤ επιστράτευσε η εργοδοσία και η κυβέρνηση απέναντι στους απεργούς

Η περιφρούρηση της απεργίας στα Κουφάλια.

33η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τους ενώ απέναντί τους βρίσκονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ, τις οποίες κάλεσαν το επιχειρησιακό σωματείο «ΑΞΙΟΣ», που ελέγχεται από τη ΔΑΚΕ, από κοινού με την εργοδοσία, με τις πλάτες της κυβέρνησης. Έστησαν σκηνικό έντασης για να δικαιολογήσουν την επέμβαση της αστυνομίας.
Νωρίτερα, Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους συγκεντρωμένους εργάτες να κλείσουν τα αυτιά τους στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, που δυναμιτίζουν από την πρωί την ατμόσφαιρα έξω από το εργοστάσιο, να ενωθούν με τις απεργιακές φρουρές και να μην πάρουν μέρος στα σχέδια της εργοδοσίας που θέλει επέμβαση των ΜΑΤ και τσάκισμα των απεργών.
Νωρίτερα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι υπάρχει εντολή για αστυνομική επέμβαση και συλλήψεις εργαζομένων, καλώντας να βρεθούν «όλοι στα Κουφάλια για να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων».
Οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε 24ωρη απεργία από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και σήμερα στις 6 μ.μ. μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να βάλει «λουκέτο» στο υποκατάστημα διακίνησης στην Αττική.
Η απεργιακή μάχη δίνεται στις πύλες του κεντρικού εργοστασίου στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και των έξι υποκαταστημάτων (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κατερίνης και Χανίων) του ομίλου. Στα Κουφάλια απεργοί και από την Αθήνα και από τα τμήματα διακίνησης σε Χαλκιδική και Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης περιφρουρούν την απεργία από τα ξημερώματα.
Για 33η ημέρα συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, χωρίς καμιά μείωση μισθών.
Η εργοδοσία έστειλε εξώδικο στο σωματείο και τους καλεί σήμερα Τρίτη σε ενημερωτική συνάντηση – διαβούλευση με θέμα την άμεση και επιβεβλημένη ανάγκη, όπως αναγράφει στο εξώδικο, αλλαγής της λειτουργίας της εταιρείας, με περιορισμό ορισμένων δραστηριοτήτων της και αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Αθήνας.
Συνεχίζεται η αλληλεγγύη
Ταυτόχρονα εντείνεται και η αλληλεγγύη, καθώς, τη Δευτέρα, εργαζόμενοι εργοστασίων της Χαλκίδας (ΒΙΟΚΟΤ, ΑΛΚΟΤ, ΖΟΥΡΑΣ, ΕΛΙΝΤΑ) παρέδωσαν 120 κοτόπουλα στους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ, ενώ αλληλεγγύη εκφράζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης». Το Σάββατο 25/5 οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ από την ΑΣΟΕΕ και μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΜΦΕ βρέθηκαν έξω από την πύλη της ΜΕΒΓΑΛ.