(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΜΕΒΓΑΛ: 17η μέρα απεργίας - Μεγαλώνει η ταξική αλληλεγγύη

Απεργία στην ΜΕΒΓΑΛ

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ στον Ασπρόπυργο, μετά από μαζική γενική συνέλευση που έγινε χτες το πρωί. Ήδη διανύουν σήμερα την 17η ημέρα απεργίας απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία και την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας.
Στη ΓΣ παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία και κλαδικά συνδικάτα τροφίμων.
Την ίδια ώρα μεγαλώνει και η έκφραση αλληλεγγύης προς τους απεργούς, από Ομοσπονδίες και συνδικάτα από όλη τη χώρα.
Στο  πλευρό τους βρέθηκαν χτες το πρωί τα σωματεία της Ζώνης Περάματος, το Σωματείο εργαζόμενων Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ στην Γεωπονική.
Την Πέμπτη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ παρέδωσε στο σωματείο των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ, οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των αναγκών της πολυήμερης απεργίας.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με την παρουσία τους στην πύλη της επιχείρησης αλλά και με υλική και οικονομική βοήθεια.
Εξάλλου, τη συμπαράστασή της εξέφρασε και αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΑΛΤΕΖΟΣ.
Τη συμπαράσταση στον αγώνα τους εξέφρασε την Τετάρτη αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Την  Τρίτη, στο πλευρό τους βρέθηκανΛαϊκές Επιτροπές από τα Λιόσια και την ευρύτερη περιοχή. Η Λαϊκή Επιτροπή Φυλήςαπευθύνει κάλεσμα στους κατοίκους των Άνω Λιοσίων και των γύρω περιοχών και συνολικά στους εργαζόμενους, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αυτό αγώνα, να σταθούν στο πλευρό των απεργών της ΜΕΒΓΑΛ.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, «απευθύνει συναδελφικό χαιρετισμό στους εργάτες της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ που απεργούν εδώ και αρκετές μέρες τώρα κόντρα στην κοροϊδία και στους εκβιασμούς της εργοδοσίας η οποία δεν τους πληρώνει τα δεδουλευμένα που τους οφείλει. Συνάδελφοι, κρατάτε γερά, το δίκιο είναι με το μέρος σας και εμείς είμαστε μαζί σας».
Η ΟΓΕ εκφράζει τη στήριξη και τη συμπαράστασή της
«Είμαστε στο πλευρό σας στη μάχη που δίνετε διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 4 μηνών. Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ξέρουμε τι σημαίνει να παλεύεις καθημερινά με την απληρωσιά, με την ανεργία, με την επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις. Ξέρουμε όμως ακόμα πως η ελπίδα βρίσκεται εκεί που οι εργαζόμενοι δε σκύβουν το κεφάλι. Εκεί που παλεύουν για να γίνει νόμος το δίκιο τους και όχι τα κέρδη των αφεντικών.
Στη δύσκολη μάχη που δίνετε, στο πλευρό σας έχετε τους συλλόγους και τις ομάδες της ΟΓΕ, που το επόμενο διάστημα θα πάρουν πρωτοβουλίες για να στηρίξουν τον αγώνα σας», επισημαίνει.