(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μέσα στον Μάιο.


Απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

Οι απολύσεις  θα προκύψουν από την ολοκλήρωση του σχεδίου της κατάργησης ή συγχώνευσης 25 οργανισμών του Δημοσίου.


Άλλωστε, το δρόμο για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο άνοιξε διάπλατα το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Πέμπτη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με αυτό, με ένα απλό Προεδρικό Διάταγμα δίνεται η δυνατότητα να απολυθούν περισσότεροι από 60.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που εργάζονται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Με τη ρύθμιση αυτή παρακάμπτεται η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αφού μετατρέπει το καθεστώς ορισμένων υπηρεσιών από Δημοσίου σε Ιδιωτικού Δικαίου Νομικά Πρόσωπα μέσω της έκδοσης ενός ΠΔ. Έτσι, αυτό επιτρέπει να γίνουν απολύσεις σε αριθμό που θα φτάνει το 70% του συνολικού προσωπικού αυτών των νομικών προσώπων.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έρχεται να διευκολύνει τις αστικές κυβερνήσεις να κάνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος τους είναι το χτύπημα του δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα και η αντικατάσταση εργαζομένων με νέους εργαζόμενους φτηνούς, δίχως δικαιώματα.