(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Εκατό απολύσεις στον «Αστέρα Βουλιαγμένης».


100 απολύσεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης


Τις 100 απολύσεις στον «Αστέρα Βουλιαγμένης» καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού

Τις απολύσεις 100 εργαζομένων από τον «Αστέρα Βουλιαγμένης» από τον περασμένο Νοέμβρη με διάφορους τρόπους, εκ των οποίων τους περισσότερους τους επαναπροσέλαβε με συμβάσεις λίγων μηνών, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής. Να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες λήγει η τρίμηνη προειδοποίηση απόλυσης που έγινε σε δεκάδες εργαζόμενους και καθημερινά ανακοινώνεται η απόλυση. 
Καλεί όλα τα ταξικά σωματεία του κλάδου και όλα τα σωματεία της Αττικής να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στα αντεργατικά σχέδια και τις απολύσεις της ιδιοκτήτριας Εθνικής Τράπεζας και της διαχειρίστριας «Starwood», την επιλογή της κυβέρνησης να παραδώσει στους μεγαλοεπιχειρηματίες υποδομές, ακτές και λιμάνια, να εμπορευματοποιήσει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό που είναι λαϊκό δικαίωμα.
 Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου:
«Η κυβέρνηση και το ΣΕΤΕ μοιράζουν επιταγές εισόδου στην εκμετάλλευση και ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ επιταγές απόλυσης.
100 εργαζόμενους απέλυσε ο Αστέρας Βουλιαγμένης, με μεγαλομέτοχο την Εθνική Τράπεζα και διαχειρίστρια εταιρεία την πολυεθνική Starwood, από τον περασμένο Νοέμβρη με διάφορους τρόπους. Τους περισσότερους από αυτούς τους επαναπροσέλαβε με συμβάσεις λίγων μηνών κι όσους αρνήθηκαν να ζήσουν "μισή ζωή" τούς έστειλε στη μόνιμη ανεργία.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που διαφημίζουν. Αυτός είναι ο τουρισμός που σχεδιάζουν. Νέοι μέχρι 29 χρονών, ανασφάλιστοι, με 400 ευρώ από τη μια, απολυμένοι εργαζόμενοι με δικαιώματα από την άλλη.
Έτσι θα έρθει η ανάκαμψη που από το πρωί ως το βράδυ προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ των εργοδοτών.
Έτσι θα μεγαλώσει η κερδοφορία των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, μέσα από τη δική μας εξαθλίωση, με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα, με τα παιδιά μας μισοαπασχολούμενα, με τους επαγγελματίες του κλάδου στα αζήτητα.
Έτσι εννοούν τον τουρισμό και την αναψυχή: Με εργαζόμενους να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο ήλιο με ήλιο, αν δεν συναινέσουν στη σφαγή των δικαιωμάτων τους και με το λαό όχι μόνο να μην μπορεί να κάνει διακοπές, αλλά να μην έχει πρόσβαση σε καμία ελεύθερη παραλία.
Έτσι θέλουν να τσακίσουν την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, με μορφές απασχόλησης που θα είναι είτε μαθητεία, είτε δουλεμπορικά συνεργεία, είτε προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας.
Είναι προκλητικοί! Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει καταργήσει το επίδομα ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου, δίνει στο ΣΕΤΕ, δηλαδή στους μεγαλοξενοδόχους, 38 εκατ. ευρώ μέσα από τζάμπα δουλειά 10.000 νέων. Για να χωρέσουν αυτοί οι τζάμπα και ανασφάλιστοι εργάτες στον Αστέρα Βουλιαγμένης και στα άλλα μεγάλα σύγχρονα κάτεργα, η μεγαλοεργοδοσία απολύει όσους δεν συμβιβάζονται με τη φτώχεια.
Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στον Αστέρα Βουλιαγμένης να μην αποδεχτούν τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης κι εργοδοσίας. Να σταθούν αλληλέγγυοι με όσους έχουν απολυθεί ή θα απολυθούν το επόμενο διάστημα και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ανάκληση των απολύσεων. Να μην επιτρέψουν καμιά περικοπή των δικαιωμάτων τους.
Η πολυδιαφημισμένη "Αθηναϊκή Ριβιέρα" (από το Καβούρι μέχρι το Λαιμό Βουλιαγμένης), που προορίζεται για το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, θα πωληθεί χωρίς εργαζόμενους ή με εργαζόμενους των 400 ευρώ.
Καλούμε όλα τα ταξικά σωματεία του κλάδου και όλα τα σωματεία της Αττικής να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στα αντεργατικά σχέδια και τις απολύσεις της ιδιοκτήτριας Εθνικής Τράπεζας και της διαχειρίστριας Starwood, την επιλογή της κυβέρνησης να παραδώσει στους μεγαλοεπιχειρηματίες υποδομές, ακτές και λιμάνια, να εμπορευματοποιήσει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό που είναι λαϊκό δικαίωμα».