(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Πρωτοφανής απαγόρευση με κατάπτυστη δικαστική απόφαση της δράσης των συνδικάτων.

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο


Οι ανακοινώσεις του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και του ΠΑΜΕ


10 Μαΐου 2013. Δελτίο Τύπου. 
Η Πρωτοδίκης Ηλιοπούλου Χαρίκλεια, σε επιχείρηση που έχει τους εργαζόμενους για μεγάλο διάστημα απλήρωτους πολλούς απ' αυτούς ανασφάλιστους, που διατηρεί ειδική ομάδα για τον “συνετισμό” όσων δεν πείθονται και επιμένουν να ζητούν τα δεδουλευμένα τους, απαγόρευσε στον Πρόεδρο του συνδικάτου και στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης να πλησιάσουν την Εταιρία και διέταξε μάλιστα να κατέβουν οι ανάλογες ανακοινώσεις από την ιστοσελίδα του συνδικάτου. Το παράξενο και ταξικά ασυμβίβαστο θα ήταν η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της να κινηθούν αυτεπάγγελτα και με ευαισθησία για την δίωξη των χιλιάδων εργοδοτών που έχουν απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενους. Για τους 100αδες εργοδότες που χρησιμοποιούν ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Να στραφούν ενάντια σ' αυτούς που έχουν αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς τα απαραίτητα και πεθαίνει κόσμος από τις ελλείψεις. Ενάντια σ' αυτούς που ευθύνονται για το γεγονός ότι παιδιά στα σχολεία λιποθυμούν από την πείνα και άνθρωποι κατά 10αδες οδηγούνται στην αυτοκτονία από τους εκβιασμούς των τραπεζών και άλλα πολλά παρόμοια.

Το ταξικό κίνημα ξέρει από την ίδια του την πείρα ότι οι δυνάμεις καταστολής, η δικαιοσύνη, όσο θα υπάρχουν οι ισχυροί, οι άρχοντες του πλούτου, μονοπώλια και άλλοι, ασπίδα προστασίας τους θα είναι όπως ήταν πάντα.

Γελιούνται όμως όλοι όσοι νομίζουν ότι με τέτοιου είδους αποφάσεις στη κατεύθυνση του δόγματος της κυβέρνησης «νόμος και τάξη» θα κρατήσουν τους εργαζόμενους μακριά από την οργανωμένη δράση και τον αγώνα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί προκλητική στήριξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλα τα συνδικάτα και κάθε εργαζόμενο.


ΠΑΜΕ


Η ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΤΕΡΓΑ

Συναδέλφισσες κ συνάδελφοι,
Η Cosmos Line, τηλεφωνικό κέντρο στη Λιοσίων αποτελεί άλλο ένα σκλαβοπάζαρο στον κλάδο μας. Με απύθμενο θράσος λανσάρουν σε αγγελίες παχυλούς μισθούς, που «φτάνουν» μέχρι και τα 1300 € πατώντας πάνω στη φτώχεια και στην ανάγκη κάθε άνεργου να βρει ένα μεροκάματο. Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όχι μόνο δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, αλλά έχουν την απαίτηση να δουλεύουν και ανασφάλιστοι, υπογράφοντας και δήλωση. Οι εργαζόμενοι μένουν λίγες μέρες και πληρώνονται με το κομμάτι των πωλήσεων που κάνουν, μεροκάματα όμως που ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ. ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ. Παράλληλα όμως οι εργαζόμενοι όσες μέρες και να μείνουν ΠΑΡΑΓΟΥΝ, ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ.
Όταν αναρωτιούνται ή δε δέχονται να υπογράψουν την ανασφάλιστη δουλειά, βάζουν τραμπούκους που ξεπηδάν από δεξιά και αριστερά να τρομοκρατήσουν και να τους πετάξουν έξω από το κτήριο.
Ανακυκλώνουν κάθε μέρα δεκάδες ανέργους που πάνε με την ελπίδα ότι θα έχουν ένα μεροκάματο για αυτούς και τις οικογένειες τους. Μας κοροϊδεύουν!
Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Συναδέλφισσα και συνάδελφε,
Μην τους αφήνεις να σου πίνουν το αίμα. Με το να παραιτούμαστε, να κάνουμε ένα σχόλιο στο internet δεν κερδίζουμε κάτι. Το αντίθετο: όσο δεν οργανώνουμε την αγανάκτησή μας απέναντι σε αυτή την επίθεση, όσο δεν τους εμποδίζουμε, αυτοί συνεχίζουν να μας εκμεταλλεύονται, μένουν ασύδοτοι. Χρειάζεται να ορθώσουμε ανάστημα. Μπορούμε να το κάνουμε, γιατί εξαιτίας της δικής μας δουλειάς πλουτίζουν οι εταιρίες και μετράνε κέρδη.
ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ
Έλα σε επαφή με το σωματείο, το ΣΕΤΗΠ. Μην του χαρίζεις τα μεροκάματά σου. Έλα να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε τις κινήσεις μας ώστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Για να σταματήσουν χρειάζεται οργανωμένη πάλη και αγώνας. Από την άλλη χρειάζεται σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές που στηρίζουν τους εργοδότες και την εκμετάλλευση μας.
Αντί να παραιτείσαι διάλεξε το δρόμο του αγώνα,
στο πλευρό του σωματείου σου, στο ΣΕΤΗΠ.
Εμείς έχουμε τη δύναμη