(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Να επισπεύσει τις απολύσεις στο Δημόσιο επιδιώκει η συγκυβέρνηση


Επιτάχυνση απολύσεων στο Δημόσιο


Να επιταχύνει τις διαδικασίες για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θέλει η συγκυβέρνηση.

Μέχρι τα μέσα Ιούνη επιδιώκει να οριστικοποιήσει τη λίστα με υπηρεσίες απ' όπου θα προκύψουν οι 2.000 υπάλληλοι που θα απολυθούν άμεσα.
Στη συνέχεια θα προσδιοριστούν οι φορείς και οι υπηρεσίες από τις οποίες, μέσω κλεισίματος, κατάργησης και συγχωνεύσεων, θα οδηγηθούν σε απόλυση χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι στο Δημόσιο.
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός και η επίσπευσή του θα απασχολήσει και τις επαφές της συγκυβέρνησης με τα κλιμάκια της τρόικας που αναμένονται στην Αθήνα από τις 4 Ιούνη.
Εξάλλου, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε 15.000 απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο έως το τέλος του 2014 επιβεβαίωσε στη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ, την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.
Οι απολύσεις θα προκύψουν μέσα από τις εξής «πηγές»: Πειθαρχικές αποφάσεις που οδηγούν σε απόλυση, παράνομες προσλήψεις που έχουν γίνει με πλαστά δικαιολογητικά, άρση των δικαστικών προσωρινών διαταγών με τις οποίες συμβασιούχοι παραμένουν στη δουλειά, κατάργηση ΝΠΙΔ και ΑΕ που ανήκουν στο Δημόσιο, διαθεσιμότητα.
902.gr