(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ένστολη κινητοποίηση αστυνομικών


Ένστολη διαμαρτυρία
Πολύγυρος Χαλκιδικής

Ένστολη διαμαρτυρία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο πραγματοποίησαν την Πέμπτη αστυνομικοί της Κεντρικής Μακεδονίας. Μαζί με την Ομοσπονδία τους (ΠΟΑΣΥ) απαίτησαν επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και αφορούν τα ωράρια εργασίας, την αποδυνάμωση των τμημάτων κλπ.
Στη διάρκεια της κινητοποίησής τους, συνδικαλιστές αστυνομικοί εξέφρασαν την άποψη ότι «το θέμα των μεταλλείων χρυσού είναι πολιτικό. Αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης και όχι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη». Καθώς και ότι «η επένδυση δεν μπορεί να λειτουργήσει με αστυνομικά μέτρα».
Καταγγέλθηκε ότι για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές καθημερινά χρησιμοποιούνται 80-90 αστυνομικοί. Μάλιστα το κόστος μετακίνησης για κάθε διμοιρία εκτιμάται ότι ανέρχεται ημερησίως σε 1.500 ευρώ.
Στη συνέλευση των αστυνομικών της Ένωσης Χαλκιδικής, που έγινε πριν από τη συγκέντρωση, συντάχθηκε ψήφισμα το οποίο επιδόθηκε στον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής.
Με το ψήφισμά τους καταγγέλλουν τον αποδεκατισμό των αστυνομικών υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, την περιστολή του προϋπολογισμού της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η ζωή των αστυνομικών.