(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν σε σημερινή γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στην "ΜΕΒΓΑΛ"



Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αθήνας και σήμερα μπαίνουν στην 8η μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων, απαιτώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων 4 μηνών.

Με μεγάλη συμμετοχή από τους εργαζόμενους σήμερα πραγματοποιήθηκε η  γενική συνέλευση όπου ομόφωνα αποφασίστηκε η κλιμάκωση και η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων. 
Την Πέμπτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, όπου έφτασαν με δυναμική πορεία από την πλατεία Βάθης.
Βρίσκονται σε απεργία από την περασμένη Πέμπτη, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, που τους οφείλει η εργοδοσία. Στο πλευρό τους τοΣυνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, η εργοδοσία αρνήθηκε να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, την ώρα που παρουσιάζει υψηλό τζίρο. Δείτε εδώ την δήλωση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων ΜΕΒΓΑΛ Αθηνών.
Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, «χαιρετίζει τον παλικαρίσιο αγώνα των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας που έχει βάλει σκοπό να τσακίσει τη συσπείρωση των εργαζομένων στο ταξικό σωματείο». Και τονίζει: «Το σύνθημα που φωνάζουν οι απεργοί "ΜΕΒΓΑΛ απλήρωτοι εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες", κρατώντας γερά στην πύλη του εργοστασίου από τα χαράματα της προηγούμενης Πέμπτης, να γίνει η σπίθα που θα ξεσηκώσουν σε όλους τους κλάδους εργάτες από χώρους δουλειάς που είναι απλήρωτοι, καταργείται η κλαδική τους σύμβαση, μειώνεται ο μισθός τους, απολύονται κ.ά. Να κάνουμε πράξη το σύνθημα "ένας για όλους και όλοι για έναν", εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας έμπρακτα στην πύλη του εργοστασίου στα Άνω Λιόσια, να δώσουμε κουράγιο στους εργαζόμενους της ΜΕΒΓΑΛ να συνεχίσουν τον αγώνα τους που δεν είναι μόνο δικός τους, αλλά μας αφορά όλους μας».
Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργατών της ΜΕΒΓΑΛ εκφράζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.