(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΣΕΤΗΠ: Γενική συνέλευση και εκλογές στην Αθήνα


ΣΕΤΗΠ
Κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής Ν.Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στις 29 Μάη στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5β, πίσω από την Μητρόπολη) απευθύνει το ΣΕΤΗΠ. Οι εκλογές θα γίνουν από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει:
«Τα δυο προηγούμενα χρόνια το ΣΕΤΗΠ έδωσε μικρές και μεγάλες μάχες μαζί με τους εργαζομένους του κλάδου:
• Πρωτοστατήσαμε και βοηθήσαμε τους εργαζόμενους στη Phonemarketing και στη Forthnet να οργανώσουν τον αγώνα τους κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας που ήθελε εκ περιτροπής εργασία και μειώσεις μισθών.
• Βρεθήκαμε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο που έδιναν μικρές ή μεγάλες μάχες, από την Wind ως τον ΟΤΕ και από την Vodafone έως τη Nokia Siemens.
• Δώσαμε το παρών στα συλλαλητήρια και στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο πλευρό του ταξικού κινήματος του ΠΑΜΕ κόντρα στη λαίλαπα των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων που σαρώνουν κάθε κεκτημένο δικαίωμα της εργατικής τάξης.
• Πήγαμε κόντρα με την ανασφάλιστη–μαύρη εργασία σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου.
• Συγκρουστήκαμε με τις αποφάσεις των αστικών δικαστηρίων που προκήρυξαν παράνομες τις απεργίες μας και θέλουν να απαγορεύσουν την συνδικαλιστική δράση
• Μέσα σε κάθε επιχείρηση αντιμετωπίσαμε την τρομοκρατία, την πίεση και την επίθεση των εργοδοτών του κλάδου

Οργανώσου τώρα στο ΣΕΤΗΠ - δώσε δύναμη στη δύναμή σου

Τώρα πια είναι αναγκαίο να γραφτούμε στο ΣΕΤΗΠ, το κλαδικό μας συνδικάτο, γιατί:
  •  Η επίθεση που δεχόμαστε σε κάθε εταιρεία του κλάδου είναι ενιαία. Με διαφορετικές μορφές η μία επιχείρηση μετά την άλλη, εφαρμόζουν τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις μαζί με την ΕΕ και την τρόικα.
  • Σε ΟΤΕ, Wind, Vodafone, Hol, Cosmote, Intracom οι εργοδότες προχώρησαν οργανωμένα σε μειώσεις μισθών, απολύσεις, «εθελούσιες αποχωρήσεις» με μόνο στόχο να αυξήσουν και να διασφαλίσουν τα κέρδη τους.
  • Σε εταιρίες όπως η Teleperformance, Newsphone, E Value, Mediatel κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές εργασίας, οι καθημερινές απολύσεις με μόνο στόχο πάλι την αύξηση και την διασφάλιση των κερδών τους.
  •  Στην ενιαία επίθεση δίνουμε απάντηση με οργανωμένη μαζική δράση, με τη συμμετοχή του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου, ξεδιαλύνοντας όποιες συντεχνιακές διαχωριστικές αυταπάτες έχουν απομείνει. κόντρα στη λογική του «να σωθεί το μαγαζάκι μας», που στέλνει τους εργαζόμενους στην αγκαλιά της εργοδοσίας, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι η κερδοφορία της επιχείρησης είναι κάτι θετικό για τους εργαζόμενους.

Εμείς παράγουμε τον πλούτο

Διεκδικούμε με βασικό κριτήριο τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα στη λογική του συμβιβασμού και του μικρότερου κακού.
• Να παλέψουμε από κοινού για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης ώστε να μη μπορούν οι εργοδότες σε κάθε επιχείρηση να εκβιάζουν κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά για την ατομική σύμβαση ή το σωματείο σε μια επιχείρηση για τις αντίστοιχες επιχειρησιακές συμβάσεις
• Θέτουμε ως στρατηγικό στόχο τον ενιαίο δημόσιο φορέα τηλεπικοινωνιών που θα λειτουργεί με εργατικό έλεγχο στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας–εξουσίας. Μόνο έτσι θα μπορεί να παρέχεται φθηνά και ποιοτικά το αγαθό της επικοινωνίας στο λαό και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με αξιοπρεπείς συνθήκες και δικαιώματα.

Δεν είμαστε μόνοι μας - απαντάμε με την ταξικη ενότητα των εργαζομένων του κλάδου

Συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ στις 29 Μάη στις 6.00 μ.μ. στην αίθ. Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5β, πίσω από την Μητρόπολη)

Ψηφίζουμε στις εκλογές, ισχυροποιούμε το συνδικάτο μας:

• 5 Ιούνη 12.00 – 16.00 στην Intracom, 17.00 – 20.00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
• 6 Ιούνη 13.30 – 17.30 στον Ταύρο και 18.00 – 20.30 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
• 7 Ιούνη 12.30 – 16.30 στο ΝΥΜΑ ΟΤΕ και 17.00 – 20.30 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
• 8 Ιούνη 9.30 – 17.30 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας
• 9 Ιούνη 9.30 – 17.30 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας».