(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Μανωλάδα


Φράουλες και αίμα

Απλήρωτοι και οι Βούλγαροι εργαζόμενοι που φέρανε για να σπάσουν την απεργία των Μπαγκλαντέζων.

Απεργία πραγματοποίησαν δύο ομάδες μεταναστών εργατών από τη Βουλγαρία, που οι φραουλάδες χρησιμοποίησαν για να σπάσουν την απεργία των Μπαγκλαντέζων, καθώς και αυτοί μείναν απλήρωτοι.
Οι 150 περίπου Βούλγαροι εργάτες, ανάμεσά τους και ελάχιστοι Έλληνες, χρησιμοποιούνται ως απεργοσπαστικός μηχανισμός από τους φραουλάδες, καθώς οι εργάτες από το Μπαγκλαντές συνεχίζουν την απεργία τους διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκφράζουν φόβους μην πάθουν αυτό που έπαθαν οι εργάτες από το Μπαγκλαντές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patrisnews.com, οι δύο ομάδες των Βουλγάρων εργατών διεκδικούν περίπου οκτώ μεροκάματα, ενώ οι γαιοκτήμονες έντρομοι και από αυτή την απεργία, δεσμεύτηκαν ότι θα τους καταβάλλουν τα χρήματά τους. Δέσμευση ότι μέχρι το μεσημέρι θα τους είχαν καταβληθεί τα χρήματά τους!
Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρδας με στόχο τη συνέχιση του καθεστώτος σκλαβιάς
Με τη συμμετοχή του πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα, του δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, εκπροσώπων των δύο συλλόγων παραγωγών φράουλας και μεταναστών εργατών, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τη Δευτέρα, με απώτερο στόχο την άμβλυνση των αντιδράσεων των εργατών από το Μπαγκλαντες.
Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι οι δύο λαοί, «πρέπει να συνεχίσουν να έχουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας», χωρίς να ειπωθεί κουβέντα ούτε για τις συνθήκες δουλειάς, ούτε για το γεγονός ότι οι εργάτες δουλεύουν απλήρωτοι, ούτε για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν οι εργάτες.