(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Στους τόπους δουλειάς

ΜΠΕΤΟΝ «ΑΓΓΕΛΟΥ»: Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία σκυροδέματος ΑΓΓΕΛΟΥ στη Μάντρα Αττικής. Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων του Μάη, των υπερωριών για τα έτη 2011 - '12, να μη γίνουν οι 40 απολύσεις που έχει ανακοινώσει η εργοδοσία και να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση. Η εργοδοσία, απ' την πλευρά της - όπως καταγγέλλουν στον «Ρ» οι εργαζόμενοι - απειλεί τους εργαζόμενους ότι αν προχωρήσουν σε απεργία θα σημαίνει ότι προχωρούν σε οικειοθελή αποχώρηση από την εταιρεία. Ταυτόχρονα, έχει εργαζόμενους που τους κρατάει τις κάρτες εργασίας, δίχως όμως να τους απολύει, και τους αφήνει χωρίς αντικείμενο εργασίας.
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Μοσχάτου έκανε χτες το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η «Λαϊκή Συσπείρωση», για να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες που είναι απλήρωτοι από το Φλεβάρη. Οι εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες προσλήφθηκαν τον περασμένο Φλεβάρη με 27μηνες συμβάσεις εργασίας. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα των δύο πρώτων μηνών, το αργότερο μέχρι τη ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιούνη.
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν χτες συμβασιούχοι στο Δημόσιο ενάντια σε προβλήματα που έχουν με την καταβολή δεδουλευμένων τους. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), εφαρμόζοντας τον Ν. 4072/2012 της συγκυβέρνησης, επιστρέφει στις υπηρεσίες Δημοσίου και δήμων δικαιολογητικά μισθοδοσίας συμβασιούχων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις. Για να τους καταβάλει δεδουλευμένα, ζητά να φέρουν «ισόποσες εγγυητικές επιστολές τράπεζας». Δηλαδή, να καταβάλουν πρώτα οι εργαζόμενοι ανάλογα χρηματικά ποσά στις τράπεζες, που θα λάβουν πίσω μόνο αν υπάρξουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους! Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκε και το στέλεχος του ΠΑΜΕ Θ. Πατουλιάς, εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράσταση των ταξικών δυνάμεων στον αγώνα τους.
ΤΡΙΠΟΛΗ: Την απόλυση της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και ΑΕ Νομού Αρκαδίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) με επιστολή της στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αρκαδίας και στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, καθώς η εργαζόμενη δούλευε σε φαρμακείο. Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί το ΔΣ του ΦΣ Αρκαδίας «να πάρει θέση απέναντι στην καταδικαστέα αντεργατική συμπεριφορά του φαρμακείου - μέλους σας, προς την εργαζόμενη συνάδελφο και συνδικαλίστρια».