(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΕΤΟΝ «ΑΓΓΕΛΟΥ»


Νέα 48ωρη απεργία από σήμερα

Μετά από απόφαση της χτεσινής γενικής συνέλευσης

Ακάθεκτοι και ατσαλωμένοι, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να σπάσει τον αγώνα τους, συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργάτες της εταιρείας σκυροδέματος «ΑΓΓΕΛΟΥ», στη Μάνδρα Αττικής και στα υπόλοιπα εργοτάξια, απαιτώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων και τη μη εφαρμογή των αντεργατικών ρυθμίσεων που προωθεί η εργοδοσία. Χτες, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην τρίτη 24ωρη απεργιακή τους κινητοποίηση, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να συνεχίσουν με 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.
Καταφεύγοντας σε εκβιασμούς, η εργοδοσία χτες πρότεινε αναστολή της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης και καλώντας σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας πρότεινε στους εργαζόμενους να δεχθούν την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας για δύο εβδομάδες το μήνα, αλλιώς θα συνεχίσει το σχέδιο απολύσεων και θα προχωρήσει σε συνολικά 30 απολύσεις, προκειμένου να μειώσει το εργασιακό «κόστος». Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν τις προτάσεις της εργοδοσίας και αντιπρότειναν η συνάντηση με την Επιθεώρηση να γίνει με όλους τους εργαζόμενους στη δουλειά χωρίς εκ περιτροπής ή απολύσεις.
Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία συνεχίζει να αναζητά απεργοσπαστικό μηχανισμό, σε μια προσπάθεια να βγάλει ό,τι παραγωγή μπορεί στα υπόλοιπα εργοτάξια της εταιρείας (συνολικά έχει εφτά), κάτι που ωστόσο δεν έχει καταφέρει. Απ' την άλλη επιχειρεί να διασπάσει τους εργάτες, πληρώνοντας μέρος των δεδουλευμένων οφειλών σε εργάτες που δε συμμετέχουν στην απεργία. Παρά τις ενέργειες αυτές, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο αγωνιστικό τους επιχειρησιακό σωματείο. Απ' την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους βρίσκεται η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.