(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΙΚΑ «Λιμνάζουν» 90.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης

Για να τις εξετάσουν υπάρχουν ...59 εισηγητές

Η τεράστια καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων που οφείλεται στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού και άλλα προβλήματα, όπως οι ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, αναδείχθηκαν στην περιοδεία που πραγματοποίησε μπροστά στις εκλογές την περασμένη Παρασκευή και χτες Δευτέρα κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Συντάξεων στην Αθήνα (το οποίο εξυπηρετεί το μεγαλύτερο κομμάτι των δικαιούχων).
Συγκεκριμένα, στις συζητήσεις που έγιναν με τους εργαζόμενους επισημάνθηκε ότι αυτή τη στιγμή λιμνάζουν 90.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, για τις οποίες εργάζονται μόλις 59 εισηγητές! Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος για μια απλή συνταξιοδοτική απόφαση είναι δύο χρόνια περίπου. Επίσης διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητα των ενοικιαζόμενων κτιρίων τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για το συναλλασσόμενο κοινό, τη στιγμή που υπάρχουν αχρησιμοποίητα ιδιόκτητα κτίρια του ΙΚΑ στο κέντρο της Αθήνας.
Κατά τη συζήτηση, αναδείχθηκαν οι συνειδητές επιλογές των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) μέχρι σήμερα που στόχο είχαν να ενισχύσουν τα κέρδη του κεφαλαίου μέσα από αντεργατικούς - αντιασφαλιστικούς νόμους και όχι να λύσουν λαϊκά προβλήματα.
Για όλους αυτούς τους λόγους το κλιμάκιο του Κόμματος κάλεσε τους εργαζόμενους να το ενισχύσουν στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.