(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΕΤΑΙΡΙΑ «PWC»

Απέλυσε νεαρή μητέρα

Νέα αγωνιστική παρέμβαση έκαναν χτες η Ομοσπονδία και συνδικάτα του κλάδου

Στην απόλυση εργαζόμενης, μητέρας ενός παιδιού, μετά από επτά χρόνια δουλειάς προχώρησε η εταιρεία Ορκωτών Λογιστών - Ελεγκτών και Συμβούλων «Price Water House Coopers» γιατί όπως η εργοδοσία ομολόγησε η εργαζόμενη είναι μεγάλο κόστος για την κρατήσουν στη δουλειά.
Παράλληλα -όπως καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και οι Ενώσεις Λογιστών Αθήνας και Πειραιά που από την πρώτη στιγμή της απόλυσης έχουν πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στην εργοδοσία για την ανάκλησή της- η απόλυση είναι εκδικητική και τρομοκρατική καθώς η εργαζόμενη είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση μέσα στο χώρο δουλειάς. Με την απόλυσή της η εταιρεία θέλει να τρομοκρατήσει συνολικά τους εργαζόμενους προκειμένου να υλοποιήσει τα αντεργατικά της σχέδια, όπως άλλωστε ομολόγησε και στους εκπροσώπους των σωματείων, για μαζικές απολύσεις εργαζομένων με συγκροτημένα δικαιώματα και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Ηδη άλλωστε έχει προχωρήσει σε προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μισθούς πείνας.
Χτες, στην προσπάθειά της η εργοδοσία να βάλει εμπόδια στην επαφή της Ομοσπονδίας και των σωματείων με τους εργαζόμενους έφτασε μέχρι το σημείο να καλέσει την Αστυνομία για να μην μπουν οι συνδικαλιστές στην εταιρεία και μιλήσουν με τους εργαζόμενους.