(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Να οργανωθεί ο αγώνας μαζί με το κλαδικό συνδικάτο

Στάση εργασίας χτες στη «Vodafone». Τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στη «Hol»
Σε πανελλαδική στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τη 1 το μεσημέρι προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Vodafone» ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας που εκφράζεται με την προσπάθειά της να χτυπήσει την επιχειρησιακή σύμβαση μειώνοντας μισθούς και καταργώντας δικαιώματα. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση το πρωί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Χαλάνδρι. Τη μάχη της περιφρούρησης μαζί με τους εργαζόμενους της εταιρείας και το σωματείο τους έδωσαν αποφασιστικά -κόντρα στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας- το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής, μαζικοί φορείς της περιοχής και εργαζόμενοι από άλλους χώρους όπως οι απεργοί της εταιρείας «Phone Marketing» που βρέθηκαν στο πλευρό των συναδέλφων τους.
Κινητοποίηση στη «HOL»
Σε 4ωρη στάση εργασίας (8-12) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «HOL» με απόφαση του ΣΕΤΗΠ ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων με δικαιώματα και την αντικατάστασή τους από νέους με μειωμένους μισθούς και δικαιώματα, στην εντατικοποίηση της εργασίας, κλπ. Μετά από γενική συνέλευση που έκαναν την περασμένη βδομάδα, προχώρησαν και στην συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα. Σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής για τη σημερινή κινητοποίηση υπογραμμίζεται ότι «η ενεργή συμμετοχή όλων μας είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε όταν μόνο αυτή τη χρονιά που διανύουμε είδαμε μερικές δεκάδες συναδέλφων μας να απολύονται, να χτυπιέται ένα ολόκληρο τμήμα - το NMC, την εντατικοποίηση, το φόρτο εργασίας και την πίεση να αυξάνονται, το άγχος και την ανασφάλεια για το αύριο μας στην εταιρεία να είναι διάχυτο, τους μισθούς μας (εκτός του πληθωρισμού) να μειώνονται και σε απόλυτες τιμές (μείωση αφορολογήτου, έκτακτη εισφορά) και το αποκορύφωμα ήδη από το Πάσχα η εταιρεία να προσλαμβάνει συναδέλφους με τους νέους μισθούς».
Υπογραμμίζει ότι «δεν πρέπει να δεχτούμε δίπλα μας να κάνουν την ίδια δουλειά με εμάς συνάδελφοι με 480/240 ευρώ (οι άνω των 25). Πολλοί από αυτούς με χρόνια προϋπηρεσία στον κλάδο ή αλλού και πλέον με μισθό το μισό ή και λιγότερο από αυτό που είχαν πριν πέσουν στην ανεργία. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την ίδια τύχη, δηλ. να μας πετάξουν στην ανεργία και να παρακαλάμε εν συνεχεία για ένα τέτοιο μισθό κάπου αλλού. Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε την ανακύκλωση του εργατικού δυναμικού σε πανελλαδικό επίπεδο με στόχο τη Βαλκανιοποίηση των μισθών μας».