(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μείωση μισθών θέλει και η «ON - Telecoms»

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Κινητοποίηση χτες στην «HOL»

Μια πρώτη απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας που εκφράζεται με προσλήψεις νέων εργαζομένων με μισθούς πείνας -όπως προβλέπει το μνημόνιο 2- και την απόλυση παλιότερων με δικαιώματα, έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στην «Hol» του Ομίλου «Ιντρακόμ» που πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) με απόφαση του κλαδικού σωματείου.
Στο πλευρό των εργαζομένων και στην περιφρούρηση της κινητοποίησης ήταν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής. Την έμπρακτη συμπαράσταση στους εργαζόμενους εξέφρασε αντιπροσωπεία των απεργών της «Phone Marketing» που βρέθηκαν από το πρωί στο χώρο και μίλησαν με τους συναδέλφους για την απεργιακή μάχη που δίνουν αλλά και για την ανάγκη συντονισμού του κλάδου. Οι εργαζόμενοι στη «Hol» διεκδικούν καμία μείωση μισθού συναδέλφου, καμία απόλυση, οι μισθοί των νέων συναδέλφων να είναι ίδιοι με των υπολοίπων, όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας, όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
Εν τω μεταξύ, στην επίθεση πέρασε και η εργοδοσία της «On - Telecoms» η οποία καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν μειώσεις μισθών, ενώ καθυστερεί συστηματικά την καταβολή των δεδουλευμένων. Με ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, να μην υπογράψουν καμία μείωση μισθών. «Για να μπορούμε να ζούμε πρέπει να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε στον πόλεμο που έχουμε με τους εργοδότες. Οι εργαζόμενοι μπορούμε στην πράξη να ακυρώσουμε τους νόμους προς όφελος των εργοδοτών που ψήφισαν και θα ψηφίσουν οι κυβερνήσεις. Το δρόμο τον έχουν χαράξει οι εργαζόμενοι στην «Phone Marketing» που εδώ και δυόμισι μήνες απεργούν με αποφάσεις διαδοχικών συνελεύσεων έχοντας στο πλάι τους το ΣΕΤΗΠ».