(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΓΕΝΟΠ


Καταγγέλλει την υπογραφή της ΣΣΕ

«Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ με το επαίσχυντο κείμενο που ονομάζει ΣΣΕ υιοθετεί όλα τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν σε βάρος των εργαζόμενων με τα μνημόνια», καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) για την πρόσφατη υπογραφή της ΣΣΕ από τη συνδικαλιστική ηγεσία.
Υπενθυμίζεται ότι της υπογραφής της ΣΣΕ προηγήθηκαν «οι οριακές αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΓΕΝΟΠ από τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ» και πως η ΣΣΕ «επικυρώνει τις μειώσεις από τα μνημόνια, ανοίγει την πόρτα στις απολύσεις». Ετσι, «οι κορώνες τους όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο μνημόνιο αποδείχτηκαν ψεύτικες».
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθυνόμενες στους εργαζόμενους τονίζουν την ανάγκη «να συνειδητοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ότι αυτή η σύμβαση δεν αποτελεί ασπίδα προστασίας μπροστά στις αρνητικές αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί. Αντιθέτως, ανοίγει τον δρόμο, τις διευκολύνει για να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να απογοητευθούν αλλά να βγάλουν συμπεράσματα και με μαζικές διαδικασίες να ανατρέψουν αυτή την πορεία και τις παρατάξεις που την υπηρετούν. Αυτός είναι ο δρόμος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, αυτή είναι η παρακαταθήκη του εργατικού κινήματος, που υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά μας».