(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η ΔΑΣ Αμαρουσίου καταγγέλλει τη σύλληψη εργαζόμενου με την κατηγορία της απείθειας.

ΔΑΣ Αμαρουσίου.

Το δόγμα «νόμος και τάξη» που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός εργαζόμενου στο δήμο Αμαρουσίου το πρωί, με την κατηγορία της απείθειας, καταγγέλλει η παράταξη«Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στο Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Για μια φορά ακόμα, ο «νόμος και τάξη» πήρε σάρκα και οστά και στο Δήμο Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα χθες το πρωί περιπολικό από το Α.Τ. Αμαρουσίου προχώρησε στη σύλληψη εργαζόμενου με τη κατηγορία της απείθειας, μετά από καταγγελίες των κατοίκων για δυσοσμία από το χώρο του αμαξοστάσιου.
Εμείς ρωτάμε, εκείνη τη στιγμή που ήταν οι προϊστάμενοι; Η διοίκηση του Δήμου, όταν έμαθε το περιστατικό, πέρα από το να πάει να συμπαρασταθεί στον εργαζόμενο, γιατί δεν ανέλαβε την ευθύνη που της αναλογούσε; Ο κύριος Διοικητής γιατί δε διέταξε το περιπολικό, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο αμαξοστάσιο, να πάει στο Δημαρχείο και να προχωρήσει σε προσαγωγή του αρμόδιου αντιδημάρχου; Δηλαδή, ο κύριος Διοικητής δεν ήξερε ποιος είναι ο εργοδότης – αρμόδιος αντιδήμαρχος της υπηρεσίας καθαριότητας;
Μετά τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, οι εργαζόμενοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή. Αν νομίζουν ότι με τις συλλήψεις και προσαγωγές και με εισαγγελείς θα κάνουν τους εργαζόμενους να φοβηθούν, είναι γελασμένοι. Τώρα ήρθε η ώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς να σημάνει συναγερμός, τρέμουν στην ιδέα του πειθαρχημένου και οργανωμένου αγώνα, κάθε σωματείο, κάθε τόπος δουλειάς, να γίνει ορμητήριο ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής τους και του σημερινού σάπιου καπιταλιστικού συστήματος».