(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Πολυκλινικής Αθηνών.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΡΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΛΙΝΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάζει ταφόπλακα σε όποιο δημόσιο οργανισμό έχει απομείνει αφού δίνει το δικαίωμα για ιδιωτικοποίηση ή και κατάργηση νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών, εργοστασίων αμυντικής βιομηχανίας κ.λπ.

Ισχυρό δείγμα γραφής δεχτήκαμε όλοι από το κλείσιμο της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης όπου και με τις αποφάσεις του ΣτΕ απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι.

Συγκυβέρνηση και ΕΕ ετοιμάζονται να κλείσουν δημόσια νοσοκομεία (στην Αττική: Πολυκλινική, Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, Νοσοκομείο Πατησίων, Παμμακάριστος, Σπηλιοπούλειο) και να απολύσουν εκατοντάδες εργαζόμενους. Το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στο σχέδιο μείωσης του αριθμού των νοσοκομείων, ένα σχέδιο που είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Προωθούν τη συγχώνευση - κατάργηση δημόσιων δομών απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ). Ήδη έχουν κλείσει τα νοσοκομεία του ΙΚΑ. Έχουν καταργήσει εκατοντάδες νοσοκομειακά κρεβάτια στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, στο ΜΕΤΑΞΑ, στο ΣΩΤΗΡΙΑ (κι αλλού) ακόμη και ολόκληρες κλινικές.

Λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία, την ίδια ώρα που το κράτος μοιράζει δισ. ευρώ σε τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων της Πολυκλινικής και καλούμε όλους και όλες,  στη συγκέντρωση την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 8 μμ στην είσοδο της Πολυκλινικής (Πειραιώς και Σωκράτους) και στη συναυλία στην Ομόνοια ενάντια στο κλείσιμο στο κλείσιμο νοσοκομείων, στη συγχώνευση ΟΚΑΝΑ- ΚΕΘΕΑ και τις απολύσεις
  • Αγωνιζόμαστε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας χωρίς επιχειρηματική δράση.
  • Να καταργηθεί τώρα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
  • Να ενισχυθεί η λειτουργία της Πολυκλινικής με προσωπικό και εξοπλισμό για να αποτελέσει μια μικρή υγειονομική ανάσα στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ