(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση Π.Γ. ΠΑΜΕ ΟΤΑ για αγώνα ενάντια στις απολύσεις


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ                                                                                        28/6/2013

Καμιά απόλυση εργαζόμενου, είτε είναι με ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινές διαταγές
είτε είναι αορίστου, είτε μόνιμος.

Η επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ εντείνεται. Eίναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν. Ετοιμάζουν τις δεξαμενές των νέων απολύσεων. Δεν θα σταματήσουν στους εργαζόμενους τις ΕΡΤ.
Εξάλλου ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν πολύ συγκεκριμένος απέναντι στην αντιπροσωπία των Συνδικάτων στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας θα αποτελέσουν τη βασική πηγή των απολύσεων και των διαθεσιμότητων μέσω της κινητικότητας.
Δεν είναι τυχαίο ότι στάλθηκε στους Δήμους  ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο  για να δοθούν στοιχεία με τους απασχολούμενους στους ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές και αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων.
Προετοιμάζουν την νέα επίθεσή τους απέναντι σε εργαζόμενους, που έχουν παραμείνει στις δουλειές τους με δικαστικές αποφάσεις. Δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας.
Συνάδελφοι, αυτή η εξέλιξη δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Τώρα είναι ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να αποκρούσουμε την επίθεση.
Να βγουν συμπεράσματα και να  παραμεριστούν πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) σε σωματεία και ομοσπονδίες (ΠΟΕ ΟΤΑ, ΠΟΠ ΟΤΑ) που όχι μόνο αποπροσανατόλιζαν και καθησύχαζαν τους εργαζόμενους αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση για να οργανώσουν την πάλη, κάνοντάς τους εύκολο στόχο και λεία των σχεδιασμών της κυβέρνησης. Ευθύνη έχουν και οι δυνάμεις  της ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που παραπέμπουν στην λύση των προβλημάτων σε μία άλλη κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, του ΣΥΡΙΖΑ. Βάζουν στην ουσία πλάτη στο να βρεθούν και πάλι οι εργαζόμενοι απροετοίμαστοι και ανοργάνωτοι. Έτσι θέλουν τους εργαζόμενους για να μπορέσουν να τους σύρουν πιο εύκολα μακριά από εκεί που ορίζει το ταξικό τους συμφέρον, σε λογικές διαχείριση, μειωμένων απαιτήσεων και αποδοχής των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης.

Οργανώνουμε την πάλη και απαιτούμε: Καμιά απόλυση εργαζόμενου, είτε είναι με ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινές διαταγές είτε είναι αορίστου, είτε μόνιμος.

-      Άμεσα να γίνουν Γ.Σ.  των εργαζομένων στους Δήμους. Να σημάνει συναγερμός στους χώρους δουλειάς.
-      Να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα.  Να συνεδριάσουν να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα. 
-      Προχωράμε σε παραστάσεις, διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις με μαζικά χαρακτηριστικά.
-      Συντονίζουμε τη δράση μας με το σύνολο των εργαζομένων, με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.
-       

Για να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις και τους όρους για την ανατροπή της.-