(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ: Προσυγκέντρωση στην «Πολυκλινική» την 1η Αυγούστου.

Προσθήκη λεζάντας

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη στάση εργασίας την Πέμπτη 1η Αυγούστου και στην προσυγκέντρωση που διοργανώνει στην «Πολυκλινική» στις 11.30 π.μ., καλεί η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η συγκυβέρνηση βάζει λουκέτο σε δημόσιες μονάδες Υγείας. Σχεδιάζουν να βγάλουν άμεσα σε διαθεσιμότητα, δηλαδή σε προθάλαμο απολύσεων, χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων και 1.500 υγειονομικούς.
Όσα νοσοκομεία απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις ΑΕ, με φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων. Όσα νοσοκομεία δεν κρίνονται "βιώσιμα", θα κλείνουν. Όσοι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται "αποδοτικοί" και "υπάκουοι", θα απολύονται.
Θυσιάζουν την υγεία των λαϊκών οικογενειών και τσακίζουν τα δικαιώματά μας για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για να εξοικονομήσουν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Για να δώσουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων να αυξήσουν την "πελατεία τους" και τα κέρδη τους.
Χρειάζεται να δώσουμε άμεσα αγωνιστική απάντηση που θα βάλει ουσιαστικά εμπόδια στα εγκληματικά σχέδια συγκυβέρνησης και ΕΕ - ΔΝΤ.
Για άλλη μια φορά όμως, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε μία στάση εργασίας, που η ίδια την υπονομεύει με το περιεχόμενο και την τακτική της. Εμπόδια βάζουν επίσης σε πολλά ΔΣ των σωματείων και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θιασώτες των "βιώσιμων" νοσοκομείων, της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Συναίνεσαν με το κλείσιμο των νοσοκομείων και τώρα σηκώνουν θόρυβο με "αγωνιστικές" κορόνες.
Στη σημερινή κρίσιμη φάση, καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα, ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να μην πάει ούτε μια ώρα χαμένη. Να συγκληθούν γενικές συνελεύσεις.
Δίνουμε απάντηση στην πολιτική που μετράει τι και πόσα νοσοκομεία χρειαζόμαστε, πόσους υγειονομικούς και με τη μεζούρα της "υγιούς επιχειρηματικότητας", με τα κέρδη των καπιταλιστών!! Εμείς μετράμε με τις λαϊκές ανάγκες!
Καμιά διαθεσιμότητα δεν πρέπει να περάσει! Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει - να μη συγχωνευτεί! Κανένας δεν περισσεύει και κανένα νοσοκομείο και ίδρυμα Πρόνοιας. Αυτό που περισσεύει είναι η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, η εκμετάλλευση των ασθενών και του προσωπικού.
Τα προβλήματα τα γεννάει η πολιτική που στηρίζει την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη που στηρίζεται στα κέρδη. Αυτή η πολιτική γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Στέλνει στον Καιάδα όσους ασθενείς δεν έχουν να πληρώσουν και εμάς στην ανεργία!!!
Αυτή η πολιτική και οι φορείς της θα ανατραπούν από τη δύναμη των εργαζομένων, από τη λαϊκή συμμαχία και από κανένα Σωτήρα!!
ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χτίζουμε τη συμμαχία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε Υγεία - Πρόνοια. Για διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του».