(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Μείωση μισθών στην «Ιντρακόμ» - Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας», παράταξης του ΠΑΜΕ στο σωματείο.

Την εργοδοσία της «Ιντρακόμ», που δεν διστάζει να χτυπήσει εργατικά δικαιώματα με το 1/3 των εργαζομένων σε άδεια, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα», παράταξη του ΠΑΜΕ στο σωματείο των εργαζομένων στον όμιλο «Ιντρακόμ».
Η εταιρεία ανακοίνωσε τη μείωση των μισθών κατά 15% σε όσους μισθούς είναι πάνω από 1.000 ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:
«Για ακόμα μια φορά η εταιρεία δεν διστάζει να χτυπήσει εργατικά δικαιώματα μέσα στο καλοκαίρι με το 1/3 των εργαζομένων σε άδεια. Το τελευταίο 15νθήμερο είχαμε εξελίξεις στους εργαζομένους τις "Inmaint" και ειδικά στους ηλεκτροτεχνίτες. Μας ανακοίνωσε η εταιρεία ότι θα προχωρήσει καταρχήν σε μείωση μισθών της τάξης 15% πάνω από το χιλιάρικο. Και ειδικά για τους ηλεκτροτεχνίτες εργαζομένους της "Inmaint" δεν θα τους εφαρμόζει τη σύμβαση στην οποία ανήκουν, τη σύμβαση καταστημάτων, κάνοντας χρήση της κατάργησης του νόμου της επέκτασης και ξεκίνησε να τους καλεί να υπογράψουν τροποποίηση σύμβασης, δηλαδή ατομική σύμβαση.
Βάλαμε στο ΔΣ σαν παράταξη:
  1. Ότι πρέπει να συνεχίσει η εταιρεία να πληρώνει τους εργαζόμενούς της με τη σύμβαση καταστημάτων, που υπογράφτηκε πριν από δυο μήνες κάτω από την πίεση των εργαζομένων του κλάδου με αύξηση 0,5%. Η "Inmaint" δεν έχει αλλάξει αντικείμενο εργασιών καθώς είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών και καταστημάτων και ανεξαρτήτως αν η ίδια δεν είναι στον αντίστοιχο εργοδοτικό της σύνδεσμο θα πρέπει να εφαρμόζει αυτή τη σύμβαση όπως έκανε και τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Είμαστε αντίθετοι με αυτή την τακτική της καθώς δημιουργεί προηγούμενο και για άλλους εργαζομένους στην "Intracom". Η κυβέρνηση όσο θεσμοθετεί αντιλαϊκούς νόμους που μας εξαθλιώνουν θα πρέπει να μας βρει αντιμέτωπους και διατεθειμένους να τους καταργήσουμε στην πράξη.
  2. Άμεσα πρέπει να καλέσουμε σε συγκέντρωση τους εργαζομένους ηλεκ/τες, καταρχήν για να τους ενημερώσουμε αλλά και για να συζητήσουμε μαζί τους για τις μορφές πάλης που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.
Από κοινού η ΑΚΕ και η ΓΕΝΟΒΑ επέμεναν ότι η εταιρεία πάει σύμφωνα με τον νόμο και γι' αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τους απαντάμε ότι οι νόμοι φτιάχτηκαν για να αποτελέσουν όλα αυτά τα χρόνια το καλύτερο εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, για να υλοποιήσουν προαποφασισμένα μέτρα και αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της ΕΕ, που υπηρετούν τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργαζόμενοι που βλέπουν τη ζωή τους να χειροτερεύει είναι αυτοί που θα χτίσουν σε κάθε χώρο εργασίας το κάστρο αντίστασης για να μην περάσουν στην πράξη τα μέτρα τους. Ειδικά η ΓΕΝΟΒΑ τόνισε ότι είναι πολλοί λίγοι οι εργαζόμενοι ηλεκ/τες και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτήν τη φάση για να μην τους εκθέσουμε στην εργοδοσία. Αυτό που και οι δυο παρατάξεις επέμειναν ήταν να περιμένουμε το Σεπτέμβρη όπου προτείνουν να καλέσουν Συνέλευση όλων των εργαζομένων της "Inmaint". Τους απαντάμε ότι το Σωματείο πρέπει να πρωτοστατεί και να εμπνέει για πάλη όταν τσακίζουν τα δικαιώματα είτε για έναν συνάδελφο, είτε για λίγους (όπως για τις σοβαρές μειώσεις στους φύλακες που για μια ακόμα φορά μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση των εργαζομένων των Defense) είτε για όλους.
Δηλώνουμε ότι κάθε αντιλαϊκό μέτρο που ψηφίζεται θα πρέπει μέσα από τη δράση των Σωματείων και των εργαζομένων του να καταστεί μια μπιστολιά στον αέρα. Δεν δικαιολογείται καμιά αναμονή μέχρι το Σεπτέμβρη γιατί τώρα τους καλούν να υπογράψουν και στη μισθοδοσία τους γυρνάνε στην κατηγορία του ανειδίκευτου, με βασικό μισθό 586€.
Καλούμε τους εργαζόμενους ηλεκτροτεχνίτες της "Inmaint" να μην υπογράψουν καμία ατομική σύμβαση και να απαιτήσουν από το επιχειρησιακό Σωματείο της "Intracom" και κλαδικό Σωματείο Ηλεκ/των Ν. Αττικής να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης για να βάλουν φρένο στις επιδιώξεις της εταιρείας.
Καλούμε σε συντονισμό της δράσης με το σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής.
Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές στο ίδιο έργο που θύμα για ακόμα μια φορά είναι ο εργαζόμενος».